Moln över Thézan

Ingen sol idag för oss men efter några regnstänk har det hållit uppe. Varmt ha vi ändå så några sockor har vi inte behövt ta på oss.

Gräsmattan är klippt och det innan regnskuren kom. Jag hade bänkat mig ute med hundarna när det började droppa och vi fick gå in. Då var JR klar med klippningen. Bra att få det gjort om det skulle komma mer regn för gräset växer så man ser det för varje dag. Det får inte bli för högt så gräsklipparen inte orkar med.

Kuma kan nog sova precis var som helst och gärna ofta. Han är ju ändå 11 år så det får man förstå att orken inte kan vara på topp hela tiden. Men med tupplurar då och då så kan han jaga cyklister på gatan nedanför ibland. Undrar vad de tycker om att ha en stor hund som frustar ovanför huvudet? Kuma skäller i princip aldrig, bara när han är riktigt hungrig och jag inte ställer ner matskålen tillräckligt fort kan det komma ett gläfsande.

Jag har vipplat idag så nu har vi det dammfritt hemma. Eller jag nästan i allafall för helt dammfritt har man bara i helt förslutna rum. Vi har ju hundar så ni förstår att det gäller att hålla efter en del annars vadar vi i hundhår. Så i morgon ska vi köra snabeldrake och moppa. Men det är i morgon det.

Myggnätet vid fönstret blev bra och Turbo känner sig trygg att sitta och titta ut där. Hon kan känna lukterna och höra alla ljud på ett behagligt avstånd. Vi slipper få in flugor och mygg, men får luft.

Så trots lite trist väder idag så har vi det väldigt bra här på cap Alexandre Dumas.  Lite fler bilar ute på Clemensou idag och fler röster från gatan. Måndagen närmar sig med lite mer normal vardag och öppnade skolor.

Men först är det söndag och då brukar det alltid vara lugnt här.

  4 reaktioner på “Moln över Thézan

 1. evadramin
  maj 10, 2020 kl. 10:28

  Regn behövs men det vore bra om det kom på nätterna.
  Skönt med hund som inte skäller.
  Bra plats att sitta och titta ut.

  • maj 10, 2020 kl. 11:35

   Så tråkigt med regn tycker jag

 2. maj 10, 2020 kl. 11:13

  En win-win-situation med det där myggnätet alltså 🙂

  Här kom världens jätteregn med inslag av åska och hagel preciiis under vår slot-tid för morgonpromenader. Nu skiner solen igen, men nu får vi inte gå ut… Längtar verkligen tills imorgon!

  Ha en braig dag!

  • maj 10, 2020 kl. 11:37

   Ahmen vad tänkte vädergudarna på när de kör den stilen när det är eran tid? Regnar här i dag. 😕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: