Nästan helt vindstilla

När värmen är såhär hög vill åtminstone jag gärna ha lite vind. Vi som bott i skåne arton år är vana vid vind och bara den är ljum så mår vi bra. Idag kände jag inte av något pollen och det kan bero på att det var näst intill vindstilla. Mörka moln har snurrat runt byn men inte släppt en enda droppe. Så det blir till att vattna ikväll också.

Jag har vipplat och torkat rent i köket. Något måste man ju roa sig med. Faktiskt var det svalare inomhus med fönster öppna och fläkt på så jag hade inte ett dugg ont av det.

Badet ifyllt men inte för mig tycker Kuma. Han går inte ens fram och dricker av vattnet. Turbo ställer sig gärna i det och så vill hon att jag öser vatten på henne. Mina små fina prinsessrosor i bakgrunden har fått sig en ansning idag. Det var flera blommor som behövdes plockas bort då de vissnat. Massor av ny fina knoppar är på gång så det fortsätter att dofta och ge ögonfröjd.

Efter ett tassdopp är det skönt att bara koppla av. Det gjorde vi också resten av dagen. Jag har så svårt att hitta bromsen på JR och det gäller att locka honom att sitta ner om han ska hålla sig stilla. Idag blev det ost av olika slag ute och lite kex. Perfekt att äta när det är varmt. Eftersom fransmän är väldigt bevandrade i ost så vill vi gärna lära oss en del. Därför köper JR en del då han handlar.

Mina fina födelsedagsblommor har stått i en hel vecka och nu har jag rensat bort de som vissnat. Tycker att det blev en söt liten bukett av resterna. Så än kan JR vänta med att införskaffa en ny bukett. Jag har liksom fått smak för blommor nu. Vi har ju inte särskilt många blommor inomhus. Faktiskt så har vi endast Ludde vår kaktus som åkte med från Sverige. Men med denna värme är det nästan hopplöst att ha krukväxter inomhus. I fönstren fungerar det inte då de skulle brännas sönder och vi ändå inte har fönsterbrädor. Våra fönster öppnas inåt som brukligt i Frankrike. Man skulle kunna ha någon på golvet eller på någon möbel, men nu väljer vi att ha växter utomhus istället. Så snittblommor får gärna komma in.

Ikväll skulle det vara Bal de Pompiers i Murviel, men jag tror det är inställt i år. Synd om alla brandmän som säkert hade sett fram mot denna fest. Vänta bara tills nästa år eller törs man säga det? Nåväl stränderna har börjat öppna här nere fast sola får man inte överallt. Men doppa sig och gå omkring är tillåtet. Gendarmerna håller koll och dryga böter blir det för överträdelser.

Världen har verkligen förändrats sedan början av detta året.

  4 reaktioner på “Nästan helt vindstilla

 1. evadramin
  maj 23, 2020 kl. 22:12

  Kan vara skönt med svaga ljumma vindar när det är varmt. Inte bara växterna som vill bli vattnade det vill ju Turbo också bli. Bara hon inte växer av bevattningen!!
  Ost och kex, bara så gott.
  Fina färger på himlen som du har fångat på bild.

 2. maj 24, 2020 kl. 10:45

  Vi har två små (väldigt små) krukväxter från IKEA på rumsbordet. That’s it inomhus. Det finns ju inga fönsterbrädor här. Rätt skönt, faktiskt – mindre att städa och blommor brukar skräpa så dant 😀

  Ha en skön söndag!

  • maj 24, 2020 kl. 11:43

   Lite svårt att ha blommor i fönstren då de öppnas inåt. 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: