Underbar söndag

Som friherre och friherinna bestämmer vi ju själva när vi ska stiga upp och dagen ska börja. Därför börjar vi dagarna i ett lugnt tempo och tar en sväng ut i trädgården för att se till alla växter. Den siste som kliver ur sängen är Kuma och han hade säkert kunnat sova en timme till hur länge vi än sover.

Idag hade vi golven att rengöra och JR började sin tur med snabeldraken. Jag satte mig ute med hundarna eftersom de inte gillar ljudet av maskinen. Vi hade en fin halvtimme därute tills det var dags för mig att dansa runt med moppen. Behöver jag säga att det smakade gott med en Heiniken på det? Faktiskt blev det två var innan vi duschade. Då bjöds det på kycklingsallad och rosévin. Precis vad man vill ha när det är +28 i skuggan.

Turbo svalkade sig i badet ett par gånger och jag hjälpte till att ösa vatten på ryggen. Hon står helt still när jag gör det och det bådar gott om det kommer en canicule senare i år. Kuma får vi väl koppla och duscha med slangen under stora protester om det bli för varmt.

Vi satt ute till strax innan hundarna fick sin middag som idag bestod av kycklingsallad, skinn av kyckling och torrfoder. Det var uppskattat och alla grönsaker till och med rädisorna gick ner. Mycket nyttigheter idag alltså för oss alla.

Det är naturligtvis viktigt att dricka mycket vatten när det är varmt ute. Så jag har diskat deras vattenskål idag och så turas vi om att fylla på kallt vatten till hundarna.

Har en känsla av att det blir en hel del kyckling hemma nu och makrill kanske. Men jag är sugen på räkmackor så det är på gång också. Åt fyra kulor av turkisk peppar som H hade med sig i julas. Gott. Den som spar hon har. Ärligt talat så var det bara jaha och inte wow. Men en tub Kalles hade inte varit helt fel ibland.

I morgon är det måndag och en helt ny underbar dag.

 

  4 reaktioner på “Underbar söndag

 1. evadramin
  maj 24, 2020 kl. 23:24

  Så ljuvliga morgnar ni har, det har vi ibland också, ytterst sällan tyvärr. Men jag är säker på att vi kommer få många fina sommarmorgnar här också.
  Blöt ner stora badlakan och svep in Kuma i dom när det är väldigt varmt, tror han mår bättre då. Men hans stora päls isolerar ju för värmen också. Annars så finns det kyldynner att köpa som vovvarna kan ligga på när det är varmt.
  Räkmacka, det skulle vara så gott nu. Skrev upp räkor på min inköpslista nu.

  • maj 25, 2020 kl. 02:11

   Skrev JR också upp på listan 😄 Vi får ta koppel på om han flämtar för mycket och så duchen på slangen.

 2. maj 25, 2020 kl. 10:27

  Det är verkligen härliga tider nu! Det gäller att njuta innan det blir FÖR varmt 🙂

  Ha en finfin start på veckan!

  • maj 25, 2020 kl. 10:29

   Precis och då orkar man inte så mycket. 😅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: