Sommarmånad och annandag pingst

Det verkar fungera bra med Frankrikes strategi och i morgon startar vi Fas 2 light. Sedan går vi in i fasen ordentligt den 15:e. Lite mer liv och rörelse blir det och vi kan åka runt i landet utan papper. Men än så länge får inte svenskar komma hit och jag förstår att många längtar. Här står deras hus och lägenheter och väntar på sina ägare.

Idag kunde vi sitta på bänken utan att svettas då det har varit lite molnigt mellan solvarven. Jag längtar tills bugganvillan når upp till taket. Just nu verkar de tätna mer i underredet om man så säger. Den vänstra var lite tanig när vi köpte den men nu har den börjat bygga till sig.

Jag har kört lite trädgårdsvård idag och tittat till våra växter.

Oleanderna har fått en duktig dos av diskmedel och det gick åt två hela sprayflaskor då dessa två är rätt stora nu och så har vi ju fyra mindre på framsidan. Men det verkar fungera att få bort de små svarta sakerna för de på framsidan har inte så många kvar nu. Lite tråkigt är det att gräsmattan snart är helt brun, men det får man räkna med här nere.

Nu kan vi se att rosorna vi köpte har alla olika färg. Den till vänster är mörkröd,sedan kommer en persikofärgad,en ljusröd och sist en rosa. Jag tycker att det är fint med lite olika färger och varje morgon tittar jag ut genom köksfönstret och bara mår så bra.

Vi hade en granne i Sverige som hade just denna färg på sina rosor och jag var så avis på honom. Så jag är så glad att ha en själv nu. Synd att jag inte kan förmedla doften också.

Här i hörnet har det hänt en del den senaste veckan. Trumpetblommorna har börjat komma. Flera knoppar är på gång och jag hoppas kunna få en bild när de slagit ut också. Staketet bakom den mot Fimpan ska vi snygga till och göra något åt rätt snart tänkte vi. Vet inte hur hög busken kommer att bli i år men jag klippte ner den i höstas så nu får den jobba lite.

Vår Turbo är duktig på att äta allt och något hon älskar är melon men får nog vänta lite på att vi köper det. Just nu är det apelsiner och kumquat som gäller. Så vad göra jo i morse åt hon en kumquat som mognat. Jag tittar varje morgon om någon släppt och ligger i krukan och en av dem tog Turbo. Hon drack en del vatten när vi kom in. JR har planer på mer här på baksidan och det är väl ok för jag tror det blir fint. Höstens stora planer är poolen och den stora palmen där längst bort på udden. Ingen kottepalm utan en som har stora blad som solfjädrar har jag spanat in. Att vi väntar till hösten beror på att nu börjar det bli så hårt i marken att man inte kan gräva. Har fått tipset att göra pool på våren eller hösten då det ska till betong och den spricker när den torkar för snabbt och det gör den i denna värme.

Kan berätta att mina små fina rosenbuskar på framsidan också fått omvårdnad idag. Plockat gamla vissna blommor och knipsat av lite här och där. Börjar bli lite småpysslig på gamla dagar. Det är väl sådant man ska syssla med när man blir gammal? Nåväl, jag har fått ett nytt intresse för trädgården sedan vi flyttade hit ner.

När ska vi köra upp till Sverige då? Det får myndigheterna bestämma för vi vill ju komma hem hit igen. Ikväll ska jag titta upp mot ISS och tänka på de två astronauterna som flög upp dit igår. Spännande.

  4 reaktioner på “Sommarmånad och annandag pingst

 1. evadramin
  juni 2, 2020 kl. 11:17

  Så fina rosor och den persikofärgade är så läcker. Du börjar få många växter att pyssla med och vårda. Roligt att se när det växer.

  • juni 2, 2020 kl. 12:25

   När allt blommar och doftar då är det härligt.

 2. juni 2, 2020 kl. 11:20

  Så Turbo har gått och blivit vegetarian? 😀

  Idag e en annan dag – ha en fin sådan!

  • juni 2, 2020 kl. 12:28

   Man kan nog säga att hon är mer av en allätare. Mer svårt att stoppa henne från att äta allt som hon ser. 🍴

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: