Pingstdagen

Vädret körde på en varierad kompott idag. Molnigt ibland och sol ibland. Eftersom vi körde på den svenska varianten av pingst så blev det rengöring av golven idag. Sen for fan i JR och han tvättade alla fönstren invändigt. Fint blev det i allafall. Tror min kur med diskvatten fungerar på oleanderna för de såg betydligt gladare ut idag och färre små svarta saker på bladen. Så idag körde jag en vända med sprayflaskan och i morgon blir det ny inspektion.

Gammal bild, jag vet men orkade inte fota idag av någon anledning. Vi satt ute en stund efter våra härjningar, men då behagade solen gömma sig och med endast +23 blir det lite kallt. Inte för att jag klagar men vi är väl lite sköra kanske.

Kuma fick sig en borstning idag med och småfåglarna flockas på detta nya Ikea för sängmaterial som öppnat. De bygger till och om i sina bon.

För ett år sedan lättade vi bromsen i Mackan och styrde mot Capestange och betydligt mindre blåsigare boplats. Hundarna fick ligga ute på gräs och stackars Unkas njöt i fulla drag. Så glad att han fick sina sista dagar där. Nu får Kuma njuta sina dagar i en egen trädgård och han bara älskar den. Sover som en stock i gräset och går ut själv när vi har dörren öppen. Idag fick hundarna resten av kycklingen vi åt igår och idag till lunch. Det var populärt.

Ännu en gammal bild men det brukar se likadant ut varje dag. Det enda han gör är att ändra riktning på viloställningen. Vi sitter som vanligt under parasollet och det gjorde vi som sagt en stund tills det började kännas lite kyligt. Vad gör vi då? Jo, tankar om allt möjligt dryftas och vi verkar inte ha svårt att hitta samtalsämnen. Livet är aldrig tråkigt med JR för när man tycker att jaha, så var allt sagt så kommer en punchline som får en att skratta.

Igår när JR tvättade Mackan och var uppe på taket kom Sydfranskan ut och sade att han skulle vara försiktig så han inte halkade ner. Men om han gjorde det så skulle hon ta emot. Nu slapp hon få en fullvuxen karl i armarna för allt gick bra. Vi hade även fått reklam i brevlådan för första gången sedan lockdown. Jag kastade mig över den som ett barn i godisbutiken. Så roligt för det kändes så normalt igen.

Men normalt som det var innan dröjer nog ett tag. Jag är glad för det lilla och tar varje liten öppning som ett glädjeämne. På tisdag öppnar Grönsakstanten för detta året och en del kommers kommer det säkert att bli. Förresten så har det hänt något med de gamla tvärs över gatan för gubben har kompresser på bägge sidor om ansiktet. Jag tror han ramlat men vet ju inte säkert. Hoppas han återhämtar sig snart.

  4 reaktioner på “Pingstdagen

 1. evadramin
  juni 1, 2020 kl. 00:51

  Så skönt att livet går vidare för er. Lite öppningar här och där. Det är lätt att glädjas åt det lilla nu tycker jag.

 2. juni 1, 2020 kl. 11:24

  Just reklamen saknar jag inte ett dugg, men visst börjar det normaliseras en aning i alla fall.

  Ha en braig start på sommaren och en fin annandag pingst!

  • juni 1, 2020 kl. 11:32

   Var tog våren vägen? Med instängningen kunde man inte njuta av den riktigt. 💐 Önskar er en fin annandag också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: