fbpx
Planteringsdax

Planteringsdax

Jag gjorde ju vissa inköp igår och för Kumas del började det i morse. Han fick örondroppar som han inte var så glad över. Men när jag droppat så var JR snabb med att gnugga ner vätskan och Kuma njöt av den massagen. Nu har han inte skakat på huvudet på hela dagen och vi låter det vara så. Tas vid behov är något vi förespråkar. Åtminstone om inte någon veterinär ger en kur av något slag.

Det har regnat inatt men på morgonen var det varmt och uppehåll. Efter frukosten var det dags för lite planteringsjobb och det berodde ju på mitt nästa inköp från igår.

Man brukar ju visa före och efterbilder vid förändringar och detta är då vår före bild. En ny Yuccapalm ska få en plats hos oss. Busken som jag inte vet vad den heter men får fina röda blad på våren ska få en ny plats. Lite ny jord med hästskit i ligger klar till planteringen. Det luktade ja, skit kan jag berätta. Men bra för växterna.

Såå där då var den på plats och naturligtvis ska den nya växten inspekteras. Det blev bra tycker vi nog. Vattnad blev den inatt så mer behövdes inte idag. Fint med ett gäng Yucca där i hörnet.

Där hamnade den stora busken som ser väldigt liten ut när den är planterad. JR jobbade hårt med att få ett bra hål trots att det regnat var det stenhårt i marken. Vi trodde det skulle bli lite jord kvar i krukan men busken kom upp med rubbet då det var rötter som behövde plats. Det var alltså riktigt dags att plantera om nu. Men nu får det väl räcka för ett tag tycker jag.

I morgon kommer allt virke till trädäcket. Jag var den som pratade med Brico om leveransen i telefonen. JR körde ju igår och vendredi är fredag så jag tycker att jag fattade när de kommer. Men de skulle ringa innan bilen kommer. Ska bli roligt att få en fin plats att sitta vid. Men JR ser mest fram mot att få ett projekt igen. Han var glad över dagens lilla jobb som jag ordnat, men vill ha mer spika banka saker att göra tydligen.

Men resten av denna kväll blir det vila då en del är väldigt trötta efter dagens slit. Som VD här hemma har jag supervisat och känner mig lite matt men sova behöver jag inte. Hoppas jag kan köra en maskin med tvätt i morgon. Vill alltså ha lite sol.

Läste precis om hur Frankrike kommer att fira sin nationaldag. President Macron kommer att åka i en jeep följd av 2500 sjukvårdsanställda som går med 2 meters mellanrum och därefter 2500 militärer med samma avstånd. Det kallar jag statsmannamässigt och en hedersbetygelse till alla de som krigar mot coronaviruset.

Undrar hur Löfvén gör på lördag? Vem eller vilka kommer han att hedra och med vad?

4 svar på ”Planteringsdax

  1. Så skönt det hjälpte på Kuma.
    Mycket plantering i dag. Inspektörerna godkände det hela kunde jag förstå.
    Frankrikes nationaldagsfirande verkar bli en kostsam historia. Hoppas vår statsminister nöjer sig med ett litet tal där han hedrar dom som bör hedras.

  2. Skönt för Kuma att behandlingen verkar ha hjälpt!

    På lördag? tänkte jag. Nationaldagen är ju imorgon? Sen kom jag på att det ÄR lördag imorgon. Jösses vad dagarna flyter ihop…

    Ha en fin fredag! 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: