I väntans tider

Molnigt idag när vi vaknade och blåst. Men det visste jag att det skulle bli efter att ha konsulterat min vädersite igår. Jag tänkte nämligen tvätta lite mörka kläder idag då vi ändå måste stanna hemma för inväntande av en livrasion. När så solen också tittade fram var det ingen tvekan maskinen var klar och allt hängdes ute.

Turbos plats i skuggan. Efter att jag hängt upp alla kläder på linan och duschat mina oleander med diskmedel/vatten samt rosorna, satte jag mig i stolen under kejsarträdet som nu ger fin skugga. Parasollet var det ingen idé att fälla upp idag då det blåste en hel del.

En regel skulle fästas i huset för att trädäcket ska bli stabilt. Ska säga att det var en hel del mätande och uppmuntrande ord från mig. Vid femtontiden ringde de från Brico och sade att de kommer efter 16.00 med virket. Bra sade JR och cyklade dit för att köpa plugg och större borr. Klart brädan sitter där den ska nu. Jag passade på att spraya buskarna på baksidan och rosorna där. Snacka om vindruftsfrisyr.

Leveransen kom vid fem och då hade jag plockat ner den torra tvätten,vikt och lagt in allt i garderoben. Men så fort grinden var stängd igen skulle ju det nya inspekteras av hundarna. Tänk, varenda bräda har en egen prislapp. Vilket jobb att sätta en lapp på dem. Jag tog förresten bort prislappar på varje skruv som JR skulle förankra i huset. Undrar om de har fas 3:are här som gör det eller?

Det som ska användas först hamnade här borta. JR har köpt virke som är impregnerat så vi slipper betsa det. Men de reglar som han köpte tidigare var obehandlade och dem har JR betsat i en fin honungsfärg. Spelar egentligen ingen roll då de inte kommer att synas.

Så idag har JR haft konstruktionsmöte där hundarna var med. Kan säga att de var helt slut när de var klara. Men JR var nöjd och jag misstänker att i morgon blir det en hel del spikande och bankande. Ett nytt projekt är på gång.

Jag har en vipplardag och så har JR aviserat att han behöver hjälp med att hålla i ett måttband. Det klarar jag nog galant och det är bara hälsosamt att ta pauser när man vipplar.

  4 reaktioner på “I väntans tider

 1. juni 6, 2020 kl. 10:45

  Så ni hade också husarrest. Tur att det finns saker att ”roa” sig med på hemmaplan också 🙂
  Jag har också tänkt på det att det på många av chinosarna sitter prislappar på varenda liten grunka… När jag var liten ville jag gärna jobba i affär, det såg så himla kul ut att köra dom där prispistolerna som satte prislappar på alla grejer. Nu vet jag inte om jag är lika sugen på det längre 😉

  Ha en fin nationaldag!

  • juni 6, 2020 kl. 11:40

   Jag sommarjobbade i affärer en sommar. Var på olika konsumbutiker runt stan och då var det prispistol som gällde.
   Firar nog inte speciellt idag men hoppas ni också får en fin lördag.

 2. evadramin
  juni 6, 2020 kl. 13:16

  Nu får ni nog ta kompledigt några dagar. Värst vad ni jobbar och står i. Men fint blir det. Och ni verkar ha det bra och trivs i alla fall.

  • juni 6, 2020 kl. 13:42

   Jag bromsar JR men han vill ha något att göra och banka och spika gillar han. Sedan vill vi göra saker nu innan caniculen kommer med den värsta värmen. Nu har vi +24 och det är ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: