fbpx
Där fick jag feber också

Där fick jag feber också

Idag var dagen då jag äntligen skulle klippa i rabatten vid uppfarten. Så efter frukost gick vi ut, JR hade ju trädäcket att snickra på. Tvätten var inte riktigt klar i maskinen så jag drog på mig handskarna och greppade saxen. Det var varmt och nästan outhärdligt då det inte var mycket till vind heller.

Hängde upp tvätten och satte mig i skuggan en stund. Tänkte inte klippa hela rabatten idag men är man en oxe så kör man på. Här skulle allt ogräs jämnas med marken. När jag var klar så traskade jag bort för att hämta soptunnan. Ja, jag var helt slut efter det. Fortfarande inte en enda vindpust att tala om. +28 ska man nog inte stå med ryggen mot solen särdeles länge har jag hört.

Det finns de som är smartare än jag och ikväll får jag sota för min envishet. Jag har feber och solfrossa. Här tjatar jag på JR att hålla sig i skuggan och dricka mycket vatten och vad gör jag själv? Jo, står i gassande sol och larvar i rabatten.

Att jag sedan har svidande ögon är också mitt eget fel. Det är ju ypperligt att ha solglasögon liggande i husbilen. De gör massor av nytta där. Kuma har sovit i skuggan hela dagen och varken rört ögonlock eller lekamen. Kontentan är att mina hundar är smartare än jag. Till och med JR slutade spika när han kände att det började bli för jobbigt. Men en stor del av trädäcket är på plats.

Kuma dristade sig att gå över det idag och snart kan han sova där i skuggan. Men eftersom vi inte har bråttom så blir det endast fyra rader per dag ungefär. Så cirka tre dagar till är det nog. Denna vecka ska vi inte köra någonstans utan stanna hemma!!! Allt frivilligt och det kan ju tyda på att vi trivs här på vår udde. Men nu har allt nästan återgått till det som var innan lockdown.

Jag har börjat se bilar som tyder på att turister från norra Frankrike tagit sig hit. Snart kommer även andra från Europa ner hit. Hörde på radion att de förbereder för turister på stränderna närmast oss i Vias och Portiragnes. Värmen har i alla fall kommit med besked.

10 svar på ”Där fick jag feber också

 1. Feber och solfrossa är ju inte alls bra. Nu får du hålla dig i skuggan några dagar och lära av hundarna. Är skönt att vara hemma när man trivs så bra.

 2. Ja nog är värmen här på riktigt nu. Det gäller att vara försiktig i solen…
  Hoppas frossan och febern är borta nu!

  Ha en fin onsdag – håll dig i skuggan och drick mycket vatten! Ja, och en del b-vitamin också såklart. Det är också bra 😀

 3. Men toka där, envisas inte så mycket i värmen. Har du brustabletterna Resorb att ta? Om inte skaffa till nästa tillfälle du blir överhettad. Vackra bilder på kloka vovven, Frasse har legat ute med husse några dagar när husse har suttit ute och jobbar. Vi är så imponerade av att ha honom fri hela tiden, han sticker inte iväg. Vår första hund skulle inte hållit sig på tomten, vi har inget staket runt alls. Grannens hund är en tik och hon verkar också hålla sig på sin tomt. Kram

  1. Så skönt att Frasse är så duktig. Vi har gjort en lista på saker som ska köpas på Pharmacia. Jag brukar tänka mig för bättre. Men inatt fick JR ryggskott också. Bara att inse att vi inte är 30 längre. 🤔

   1. Känner igen våra ”byggare Bob” gubbar, min får också ont i ryggen från och till. Hoppas ryggen blir bättre, ni slipper dansa runt midsommarstången. Vi får se hur det blir. 🥀❤️🥀❤️🥀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: