Fredag, Midsommarafton

Det var många år sedan åtminstone jag hade lite känning för denna helg. När man som ung planerade att vistas på någon ort i Dalarna efter att man jobbat klart på sommarjobbet i restaurangen. Massor av smörgåstårta i bakluckan och iväg till campingen där alla väntade. Eller vid ännu yngre år då vi åkte runt Siljan med gudfar och gudmor. Åt våfflor hos VåffelJohanna och såg stången resas i Rättvik.

Idag har jag bara kopplat av ute i trädgården i mitt franska hus. Skickat lite hälsningar till vänner och lyssnat till cikadorna. Ett glas rosé har läskat min gom och JR har spikat på.

De senaste åren har vi tillbringat denna helg med våra gamla föräldrar som efter maten bara ville hem. Så det har varit vi och hundarna som tillbringat kvällen tillsammans.

Därför känns inte denna helg mer speciell än någon annan. Vi njuter av vädret har ätit makrill från Bretagne och druckit lite rosé. Nu skapar vi våra egna traditioner och efter att ha vinkat till sydfranskan gick jag en lite promenad.

Inte gick jag så långt men efter att ha fått flera uppskattande kommentarer från människor som handlat hos grönsakstanten, ville jag se vad de ser nerifrån gatan. Vi sitter oftast på gräddhyllan och dricker vårat morgonkaffe och visst ser det trevligt ut däruppe?

Men så kan en varg dyka upp ovanför huvudet och en del blir nog lite häpna. Men de har en bra utsikt och gissa om de gillar det.

Trädäcket är snart klart och vi funderar på att kanske ta en sväng om ikväll, eller inte. Polsk gran verkar vara ett hyfsat träslag att bygga med. I morgon blir det säkert klart om jag får tippa.

Turbo har provlegat en stund och kommer bara vi, stolarna och bordet dit så blir det säkert ett bra sovställe. Kuma stod på trädäcket och spanade länge i morse. En pergola över en dela av det och lite bugganvilla eller liknande så blir det mysigt tror jag. Vi har en fin matta att lägga under bordet som är gjord för att vara ute. Vänta bara ….

Glad Midsommar!!!!

8 reaktioner till “Fredag, Midsommarafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.