Fredag, Midsommarafton

Det var många år sedan åtminstone jag hade lite känning för denna helg. När man som ung planerade att vistas på någon ort i Dalarna efter att man jobbat klart på sommarjobbet i restaurangen. Massor av smörgåstårta i bakluckan och iväg till campingen där alla väntade. Eller vid ännu yngre år då vi åkte runt Siljan med gudfar och gudmor. Åt våfflor hos VåffelJohanna och såg stången resas i Rättvik.

Idag har jag bara kopplat av ute i trädgården i mitt franska hus. Skickat lite hälsningar till vänner och lyssnat till cikadorna. Ett glas rosé har läskat min gom och JR har spikat på.

De senaste åren har vi tillbringat denna helg med våra gamla föräldrar som efter maten bara ville hem. Så det har varit vi och hundarna som tillbringat kvällen tillsammans.

Därför känns inte denna helg mer speciell än någon annan. Vi njuter av vädret har ätit makrill från Bretagne och druckit lite rosé. Nu skapar vi våra egna traditioner och efter att ha vinkat till sydfranskan gick jag en lite promenad.

Inte gick jag så långt men efter att ha fått flera uppskattande kommentarer från människor som handlat hos grönsakstanten, ville jag se vad de ser nerifrån gatan. Vi sitter oftast på gräddhyllan och dricker vårat morgonkaffe och visst ser det trevligt ut däruppe?

Men så kan en varg dyka upp ovanför huvudet och en del blir nog lite häpna. Men de har en bra utsikt och gissa om de gillar det.

Trädäcket är snart klart och vi funderar på att kanske ta en sväng om ikväll, eller inte. Polsk gran verkar vara ett hyfsat träslag att bygga med. I morgon blir det säkert klart om jag får tippa.

Turbo har provlegat en stund och kommer bara vi, stolarna och bordet dit så blir det säkert ett bra sovställe. Kuma stod på trädäcket och spanade länge i morse. En pergola över en dela av det och lite bugganvilla eller liknande så blir det mysigt tror jag. Vi har en fin matta att lägga under bordet som är gjord för att vara ute. Vänta bara ….

Glad Midsommar!!!!

  8 reaktioner på “Fredag, Midsommarafton

 1. evadramin
  juni 19, 2020 kl. 22:31

  Makrill från Bretagne har jag blivit så nyfiken på. Finns det bara att köpa i Frankrike tror du?’
  Er gräddhylla ser mycket fin ut. Vilken utsikt hundarna har där. Men går man där nere och kollar upp och ser en ”varg” så hoppar man nog till lite.
  Väntar ……….

  • juni 20, 2020 kl. 01:55

   Haha skulle jag också göra om jag såg Kuma ovanför huvudet. Det är ju mycket inhemskt här och makrill från Bretagne kan man nog bara köpa här. Men när ni kör förbi så passa på. 😄

 2. juni 20, 2020 kl. 08:52

  Det ser mycket lovande ut👍🏻👏🏻

  • juni 20, 2020 kl. 09:06

   Det är ju inte första gången han bygger ett trädäck 😊

 3. juni 20, 2020 kl. 10:56

  Så bra det blir med däcket! Ni kanske ska passa på att ta den där svängomen innan möblerna kommer dit… 🙂

  Ha en fin midsommardag!

  • juni 20, 2020 kl. 11:00

   Turbo och jag provgick på det i morse.

 4. juni 21, 2020 kl. 23:54

  Det där kommer bli så mysigt och tänk så mycket blommande blommor du kan skaffa, som överlever året runt. Ni får det så mysigt. Kram 🌺🌺🌸🌸🌺🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: