fbpx
Midsommardag eller Étè

Midsommardag eller Étè

Nu är jag inte så hemma på detta med apostofer så det kan vara helt galet men ordet betyder sommar. Det är sommar här nere i södern nu. Vi har varmt och jag har gått över till tunna klänningar som ger luft lite här och där. Blev glad då jag upptäckte att jag tydligen gått ner några kilon då klänningen var luftigare detta år än förra.

Vi försöker stiga upp lite tidigare vid halv tio ungefär och Kuma är inte riktigt med på det. Därför blir det ofta en tupplur efter frukost för honom. Jag körde ju min vipplardag och det passade honom bra. JR spikade på trädäcket och här fick jag vara behjälplig med att hälla vatten över huvudet på honom. Vi har båda plaskat med fötterna i Turbos pool till hennes förtjusning. Hon älskar när vi gör det och kliver i för att delta.

Meloner har börjat dyka upp och vi har köpt ett par för nu ska det bli smoothies till frukost. Tror Turbo kommer att älska det för hon tycker mycket om meloner och vill gärna ha smakbitar. Vi har fortfarande kvar kumquater så de får åka med i dessa smoothieserna.

Turbo vill gärna vara med och hjälpa till när JR spikar. Vi har även två fågelungar som flyger runt oss när vi sitter ute i trädgården. De är nyfikna och det är så roligt att titta på dem.

Trädäcket är i stort sett klart men nu återstår finliret. Vi har planer. En pergola ska det bli och även lite s,åttan och gottan. Detta ska bli en sida med verklig koppla av känsla och allt kan vi inte göra just nu. Vi får vänta tills vi har en pool. Gissa om vi längtar efter dagens tempertur +32 i skuggan och knappt någon vind.

Kuma har godkänt trädäcket och går gärna upp på det nu. Det blir bra för vår gamle kille som nu har ett kortare trappsteg ner till gräset. Eftersom vi köpt impregnerat trä så får det vara såhär tills det blir fult då mörkar vi det med något. JR har fått en tumme med killarna på Brico här i byn och de är duktiga på att ge råd.

Idag satt vi ute tills hundarna skulle få sin middag vid sex och sedan drog vi oss inomhus. Men troligen blir det att vi sitter ute ännu längre när allt är riktigt klart. Det ska på en matta som vi har sedan vårat uterum i Sverige och som tål väta. Nu är jag glad att jag köpte den. Den blir perfekt under bordet. I år kör vi plastbordet och stolarna som tillhör Mackan men sedan ska JR bygga ett nytt till oss.

Som sagt så har vi ingen brådska, men just nu tror vi att R2D2 nr två måste installeras då det vankas varma nätter. Än så länge klarar vi oss med fläktarna men snart kanske det inte räcker till. Vi har ju hittat ett bra märke som motsvarar våra krav och därför är inte en stationär aktuell. Vi vill ju inte stänga till huset om dagarna.

I morgon är det Fars dag här i Frankrike.

8 svar på ”Midsommardag eller Étè

  1. Underbart med tunna klänningar i värmen.
    Melon är så gott och vi brukar krama limesaft över bitarna när vi äter dom.
    Ert trädäck blir så fint. Så mysigt ni kommer att ha det där.

  2. Det gäller att hitta lösningar för svalka när det är varmt. Jag brukar ha en liten blöt handduk i närheten som jag kan torka av mig med, då kyler jag samtidigt ner mig lite. Min räddning i värme.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: