fbpx
Byta brädor idag

Byta brädor idag

Lite återstår att spika på vårat trädäck. Nu syftar jag på underlaget då. Vi fick ju en drös med brädor leverade hem till oss och det har visat sig att ett antal inte går att använda. Det är stora hål i dem och annat konstigt. JR pratade med sin Brico-man som inte hade något emot att antingen ge pengar tillbaka eller låta JR byta ut dem mot finare brädor. JR valde det senare och idag körde han tio brädor för byte. Nu hade de inte några nya hemma utan skulle få dem på onsdag. Då skulle säljaren ringa och säga att JR kunde komma och hämta. Han sade att när det ringer en man som säger Brico och bla bla bla så har brädorna kommit. Ja, precis så sade säljaren.

Jag och hundarna placerade oss i skuggan där det kom ljumma vindar lite då och då. Men först hade jag några lakan som skulle hängas på tork och en ny bukett med det som finns i trädgården skulle plockas. Det var en svettig syssla för mig. Att sedan JR glömt sätta b-vitamin i kylen var en aning traumatiskt, så jag skyndade mig att lägga en laddning i frysen. Snabbkyla det hela tills han kom hem tänkte jag.

Kanske inte den vackraste bukett i världen men den pryder sin plats tycker jag. Efter denna konstnärliga insats satte jag igång med att tillverka smoothies av melonerna och kumquat. Hoppas det smakar bra för det bjuds på till frukost i morgon.

JR passade på att handla lite nytt till nästa smoothie och jag skyndade mig att fråga vad de små gröna var för något.

Tur var nog det för det är gröna citroner och det kanske hade blivit lite väl surt med allihop i samma smoothie. De större är mango och en halv vattenmelon hamnade i kylen så här ska det mixas. Synd att JR inte tycker så väldigt mycket om tomater som jag gör för jag hade gärna blandat ner ett par sådana också. Men jag får äta dem på baguetten varje morgon och till maten så jag klarar mig. Är det något jag älskar så är det tomater och snabbsaltad gurka. Min passion i livet. Vad för ingrediens eller frukt/grönsak tycker ni om?

Vi har ett fågelbo under takpannorna på baksidan och ungarna har börjat flyga runt. Tror det är gråsparvar som vi kallar småknuttarna. Brukar ge dem lite söndersmulad kex ibland. De är så nyfikna och håller sig runt oss när vi är i trädgården. Kanske får knuttarnas föräldrar smaka också på dessa smulor?

Eftersom säljaren från Brico kanske ringer och säger blablabla på onsdag så blir det ingen utflykt för oss då som planerat. Men det går ingen nöd på oss för det. Ikväll får R2D2 senior tjänstgöra igen och hundarna uppskattar kylan. Vi gör det också. För jösses så jag har svettats idag och trots att jag håller mig i skuggan har jag börjat bli ordentligt brun.

Ny dag i morgon och ingen tvätt för mig. Men hur ska det gå när jag inte har mer måsten än att bädda sängen? Det går hur bra som helst kan jag tala om.

4 svar på ”Byta brädor idag

  1. Fin bukett. Vi brukar använda limefrukter till vattenmelon. Kan nog vara gott i smoothies också.

  2. Idag hade vi ingen leverans på gång alls så vi stack inte mindre än två regioner bort! HA! Vi är på rymmen! 😀

    Hoppas ni slipper undan husarresten ni med snart 🙂

    Ha det gott!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: