fbpx
Vi strävar på i värmen

Vi strävar på i värmen

Ännu är nätterna helt överkomliga och vi sover bra. Men JR har gjort klar skivan till R2D2 junior som ska stå i sovrummet. Vi vill fortsätta att sova gott. Som bonus får jag även en bricka att bära ut allehanda godsaker på.

Både hundarna och jag drog ut i trädgården när jag bytt lakan i sängen. Det fläktade av en mild vind så här skulle vi kunna utstå värmen. JR hade den otacksamma uppgiften att köra runt snabeldraken. Ärligt talat så höll jag på att somna vid två tillfällen. Värmen tar musten ur en. Ja, hundarna sov mest och cikadorna kvirpade eller vad man nu kan kalla det. En duva höll serenad hela förbannade dagen och jag undrar hur han/hon orkade i denna värme.

När sedan JR var klar med sitt tog vi lite b-vitamin innan jag moppade golven. Efter det lite vätska och jag dök in i duschen. Men JR hade som vanligt lite projekt att göra. Jag servade med lite tilltugg som makrill i tomatsås med basilika, serranoskinka och kokt ägg. Hundarna fick en bit bröd med skinka och ost snabbt värmda i micron. Bortskämda nähä då.

Skulle arrangerat en blomuppsättning men det får vänta tills i morgon känner jag. JR vattnade alla växter så de fick en dos. En sak eller två om dagen räcker för mig. idag är det egentligen Fétè de musique här i Frankrike och i stora delar av världen men med coronan är allt tyvärr inställt. Men det blir fler år.

Kuma har en liten skalmanklocka inbyggd i sig och visar med tydlighet när det är dags för middag. Att sedan JR inte har en enda slags klocka för något bryr sig inte Kuma om. åll du på med ditt men nu ska jag ha mat!

Nöjda hundar efter middagen och nu har vi satt igång R2D2 i rummet så de sover djupt.

Vi har fått ner värmen till +24 och nu är det riktigt skönt inomhus.

Over and out from Langedoc for tonight.

7 svar på ”Vi strävar på i värmen

  1. I veckan som kommer lär värmen klättra uppåt 30 och över, inget jag längtar efter. Men tack o lov för att jag envisades med att ta med AC:n hit, den går i perioder, så nu med svalare nattluft och tvärdrag i huset, är det skönt. Kram

    1. Vi har två en för sovrummet och en i allrummet. Hade på den i allrummet ikväll och det var skönt. Fläktar har vi på hela tiden. /Kram

  2. Hundar ska bli lite bortskämda tycker jag. Ni har det bra i värmen tycker jag. Gäller ju att hitta lite svalka.

  3. Vi kör AC-n en stund på kvällen, men när vi sover är det fläkten som gäller. Räcker rätt bra fortfarande.

    Ha en fin start på veckan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: