Inte vad jag trodde

Jag skakar alltid våra lakan ute och idag när jag skulle ta ut det första blev det ett väsen på vår lilla gata. Det är en väldigt lugn gata i normala fall. Aha, tänkte jag är traktorn ute på fältet och skördar vindruvor?

Det är ju nu skörden av druvorna börjar. Jag hade fel. Ingen traktor körde omkring där, utan det var sopbilen som sopar gatan varje vecka. Eftersom det är tisdag idag så blev jag överrumplad. Den har tidigare sopat på torsdagarna, men det kanske är ändrat schema nu eller så kan det bero på semestrar. Här fortsätter semestrarna hela månaden ut.

JR kom tillbaka efter att ha handlat och menade att det måste ha regnat då gatorna var våta. Men jag visste ju bättre. Idag körde jag lakan i tvättmaskinen som sedan fick hänga och vaja i vinden. JR körde snabeldraken efter en ryktning av Turbo som nu är i slutet av fällandet. Så skönt att vi snart är i normala tider när det gäller sådant. JR skulle köpa Bravetco till hundarna då vi endast har en kvar. Men de hade inte någon tablett till stora hundar men i eftermiddag kunde JR få hämta då leveransbilen varit där. Nu kom han överens med apotekaren att hämta tabletten i morgon. Det kallar jag service. Tacka, vet jag apoteken här i Sverige hade det dröjt minst en vecka.

Nu har jag inte sett någon fästing här men tabletterna skyddar ju mot annat småkryp också. Nästa månad är det dags för vaccinering av hundarna men då kör vi till vår veterinär. Kanske kör vi en tur även denna vecka men det återstår att se om vi har lust och ork.

Vi kan ju inte låta stolarna stå tomma alla dagar. Det finns ju flera dagar man kan göra saker på. JR ska köpa den gröna mattan och lägga den under mitt överinseende så han har lite att göra. Jag klarar mig ändå.

  6 reaktioner på “Inte vad jag trodde

 1. evadramin
  augusti 5, 2020 kl. 00:35

  Bravecto kan du bara köpa på recept från vet i Sverige. Köpte med några förpackningar innan vi lämnade Spanien. Funkar så bra.
  I morgon tycker jag ni ska sitta i era fina röda vilstolar i många timmar.

  • augusti 5, 2020 kl. 02:09

   Receptfritt här i Frankrike 😀

 2. boihusbil
  augusti 5, 2020 kl. 09:43

  Stolarna står onekligen skönt placerade i skuggan. Hoppas ni njuter där just nu. Här regnar och blåser det men ska bli fint igen i helgen.

  • augusti 5, 2020 kl. 10:23

   Nu är temperaturen på ca +33 i skuggan så det är riktigt skönt.

 3. augusti 5, 2020 kl. 10:56

  Ha det så bra i solstolen och lycka till med övervakningen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: