En vanlig lugn dag

Idag hade vi inte så mycket på agendan. JR cyklade och köpte Bravetco på Pharmacia och jag gav hundarna var sin tablett i morse till frukosten. Hur går det med min kind då kanske ni undrar? Jo, tackar som frågar. Den har börjat minska rejält och nu syns den knappt på utsidan. I ett par dagar har det smakat uäsch i munnen när jag vaknat och så har jag varit smått illamåenden. Om jag varit före klimakteriet hade jag direkt trott att jag varit gravid men nu är det uteslutet. Jag har gått genom klimakteriet och är förbi den fasen.

Med ett finger har jag vidgat höger sidas kind och japp en stor blåsa som nu gått hål och det sipprar ut var. Därav mitt illamående. Det positiva är att lite gurgling så är smaken genast bättre i munnen och illamåendet borta. Något annat positivt är att jag kan äta ordentligt för nu kan jag öppna munnen normalt igen. Livet blir ju lite enklare då.

Efter att JR kört runt med gräsklipparen på framsidan och jag hängt upp tvätt på tork satte vi oss på trädäcket och lyssnade på en sommarpratare. Jag kan genast bekräfta att man visst ska klippa ned allt torrt gräs för det ger mat åt maskarna. Nu har vi ju inte sett några sådana, men de gömmer sig ju i jorden så man vet aldrig. I vilket fall som helst slipper hundarna gå på elaka hårda strån. Kuma är lite ömtassad på gamla dagar. Nu kanska ni förstår att vi lyssnade på en sommarpratare som är grönsaksodlare och väldigt passionerad i det.

Så där lite vid eftermiddagsdags brukar vi äta en bit och sedan lyssna på en sommarpratare till den lilla måltiden.

Hundarna får något att tugga på och sedan lyssnar vi. Nu blev det Evelina som är IVA-sköterska och hade väldigt många och bra synpunkter på sitt arbete nu under Corona. Efteråt sade både jag och JR att detta borde vara det första gymnasieskolorna skulle ha till morgonsamling nu när skolorna börjar. Folk förstår inte hur det är att vara nedsövd eller hur denna vårdpersonal har det. Jag vet hur duktiga de är efter att själv ha legat på en IVA-avdelning då min njure slutade att fungera. IVA= intensiv vårds avdelning. Vi var tagna efter att ha lyssnat på detta sommarprat.

Idag är det lill lördag så vi har faktiskt druckit var sin GT. Läskande och gott när det är varmt ute.

6 svar på ”En vanlig lugn dag

  1. Skönt att inflammationen i din kind nu har börjar ge med sig så du kan äta normalt igen.
    För övrigt är lugna vanliga dagar bra dagar eller hur?

  2. Fy tusan för var som rinner, hoppas du har någon starkt att skölja med. Förlåt att jag glömde fråga hur det gick med kinden, jag gick väl upp i mig själv med ryggskrället, som börjar bli bättre, men det är ett tag kvar. Kramgo voffarna ser ut. ⭐️🌸⭐️

  3. Det sommarpratet var verkligen jättebra! Har själv – tyvärr – erfarenhet från IVA-vård, och den funkade väldigt bra även här i Spanien.
    Skönt att munnen blir bättre och bättre! Men det där varet låter inget vidare…

    Ha en fin dag!

Lämna ett svar