Dagens namnsdag Amour

Det hade väl varit trevligt med en kärleksdag i den svenska almanackan? I den franska har vi det idag. Vet inte om man gör något särskilt då, för vi körde en golvrengöring med våra ac på och stängda dörrar. Det fungerar bra och i eftermiddags landade vi ute på trädäcket, nyduschade och fina. Hundarna var måttligt förtjusta men då en fin vind uppenbarade sig valde de ändå att göra oss sällskap.

Resten av dagen tillbringade vi ute och lät huset kylas ned inför kvällen. En sommarpratare avverkades till lite tilltugg och ett glas vitt vin. Precis vad man mäktar med när det är varmt ute. Fast vi har haft lite svalare än igår och inte alls de höga temperaturerna de haft i norra Frankrike. Kanske på grund att vi lever i ett microklimat här och med jämnare temperatur året om. Inga kalla vintrar eller alltför heta somrar. Nu ska det bli runt +31 på dagarna och med lite vind är det bara härligt.

Mina lavendlar har blommat ut ännu en gång och nu börjar nya blommor komma. Jag roade mig med lite annorlunda färgsättning på bilden. Snyggt ? vet faktiskt inte men annorlunda.

Inga druvor men väldigt fina nötter eller vad det nu är. Klasarna verkar väldigt tunga och nu undrar jag om de ska ramla av eller vad som ska hända. Kommer inte ihåg från förra året. Jag är en iakttagare när det gäller naturen och människorna. Vi har fått ännu en ny omgång gäster i bagarhuset, ni vet huset med den vackra grinden. Unga människor som hade fest igår kväll. Vi störs inte av det då vi har sovrummet mot andra sidan som är lugna gatan.

Våra kumqatar blommar och det verkar som att det kommer nya frukter. Det blir bra till hösten när vi övergår till apelsinjuice igen. Små gröna frukter har kommit och det ska bli roligt att plocka dem när de är mogna.

Frukter träd och buskar är min melodi när det gäller odling. Vi har pratat om örter och annat men det kräver så mycket och vi är inte så intresserade av det. Detta är lagom och nu hoppas jag att citronträdet ska blomma också. Men ångrar lite att vi inte köpte ett limeträd istället. Men det kan bli ett sådant också.

Dags att sätta sig och titta på en Segling över Atlanten på d-play.

3 svar på ”Dagens namnsdag Amour

  1. Det blir spännande att följa vad vad som kommer att hända med dom tunga klasarna. Klart du ska ett limeträd också.

Lämna ett svar