Värmebölja = Canicule

Det har inte blivit så mycket trädgårdshäng idag värmen varit lite väl påfrestande. Redan igår kväll märkte vi att luftfuktigheten stigit och jag kunde med mobilens hjälp konstatera att det var 84%. Inte lika häftigt i morse men ändå rätt påtagligt så vi bestämde oss för en dag inomhus. Men JR som är rätt envis ville ändå försöka och kunde efter en stund konstatera att har man inte pool så ska man stanna inomhus.

Jag hade ju min vipplardag och det fungerade över förväntan. Men så hade jag ju mina två R2D2 igång hela tiden.

Turbo ville leka med tiger en stund så jag gjorde det tills hon var nöjd. Med ett nyvipplat hus tog jag mig ut för att plocka växtligheter till min vas. Det var som att kliva in i en bastu och efter en stund blev det svårt att andas. Hundarna som följt med ut ville in.

Kanske inte blommor men eventuellt på väg att bli. Jag orkade inte gå runt och titta så länge i värmen. Just nu har lavendeln blommat ut och jag får vänta på nästa blomning i höst.

Vi har lyssnat på sommarpratare som inte var speciellt intressanta tyckte JR, men jag tyckte om Miss Li:s sommarprat. Så är det väl att alla är inte intressanta för oss båda. Men vi lyssnar diskuterar och funderar över praten.

Vid 19.00 ikväll var det +32 ute och riktigt skönt i skuggan tyckte både hundarna och vi. De fick var sitt litet tuggben och vi drack en GT. Kändes skönt att sitta ute en stund efter denna varma dag. Dessa ljumma kvällar är helt underbara och eftersom solen inte går ner förrens vid halv tio så har vi ett underbart ljus.

Hoppas det inte blir alltför varmt i morgon så vi inte kan sitta ute. Men det visar sig säkert.

Önskar alla en fin söndag !!!

5 svar på ”Värmebölja = Canicule

  1. Helt otroligt vilken värme! Vi har också det varmt nu, men vi fryser när det är 24 grader ute i skuggan… hahaha. våra kroppar har verkligen avvecklat värmesystemet helt och hållet.

  2. Jag tycker rent generellt att sommarpratarna har varit sämre i år än tidigare, har inte orkat lyssna klart på ett flertal av dom. Men Miss Li var jättebra 🙂

    Hoppas ni har det lite mindre varmt idag!

Lämna ett svar