Som en våt disktrasa

När vi gick ut i morse var luften lika våt som en disktrasa och svetten började rinna direkt. Blir en kompdag sade jag, men JR hade bestämt att snabeldraken måste rastas. Jag agerade sällskap till hundarna. Nu är inte Turbo så brydd av oljudet men Kuma vill helst försvinna genom golvet om det gick. Så jag brukar sätta mig i sovrummet med honom och då känner han att det är ok.

JR hittade lösningen på vårat kartongproblem. En Bong Box fanns att köpa på Super-U. Så nu ska vi packa den och ta den till postkontoret för vi har sådana här. Eller vi utan det blir JR som tar teslan dit upp.

Inte mycket aktivitet för mig idag utan jag ordinerade mig att sitta i skuggan på trädäcket efter dagens yoga. Fick sällskap av JR och hundarna rätt snabbt. Lyssnade på sommarpratare och nu har vi avverkat alla under 2020 som vi ville lyssna på. Har några från 2019 som vi inte hann med förra året då vi hade fullt upp med att måla,möblera och trixa med olika saker. Så nu tänker vi lyssna på de vi missade och plocka russinen ur kakan.

Jag har varit lite orolig för mina rosor på baksidan, men nu har de börjat vakna till liv igen efter sommarens hetta.

Kaffesump gör susen med färgen på rosorna. Så vacker färg på denna och glädjande nog kommer det en till på samma. Tittade noga och alla rosor har knoppar som snart slår ut. Räknade även frukterna på kumquatarna idag och nu är det 14 stycken på bägge träden. Bougnavillorna har också vaknat till liv och massor av gröna blad har kommit så snart byter de färg och blir vackert lila. Tror trädgården blir lika vacker i höst som den var i våras och försommaren.

Kottepalmen har växt till sig och verkar trivas på sin plats. Nu är det fortfarande massor av singel där och höstens projekt för JR blir att sopa undan det. En stor palm kommer att stå där, men vi har pluggat på och den ska planteras på våren så den får vänta ett tag. Hoppas vi hittar ett limeträd så jag inte blir alltför frustrerad haha. Ett riktigt tofsegräs vore inte heller så dumt för nu har nog det ena gräset sagt adjö till oss. Det klarade nog inte värmen och det var ju synd men inget att göra något åt.

Förutom att JR ska till posten i morgon så har vi bestämt oss för att ta semester i morgon. Det är ju ändå fredag och då får vi göra som vi vill. Fast det gör vi alla dagar. Såg att pelargonen vid Leo snart får blommor också och smårosorna framför fönstret har massor av knoppar.

Det största problemet vi har ikväll är att hitta en bra serie på Netflix. Fast H ringde nyss och tipsade om en ny som kommit så det verkar som att det problemet kan vara löst.

  16 reaktioner på “Som en våt disktrasa

 1. evadramin
  augusti 20, 2020 kl. 23:25

  Vilken härlig färg på rosen. Så roligt med så mycket knoppar på växterna. Så lummigt det är i trädgården på vissa bilder. Ser underbart ut.

  • augusti 21, 2020 kl. 02:30

   Men det ska bli ännu lummigare.

 2. augusti 21, 2020 kl. 11:34

  Hmm… Så det blir aldrig dammsuget i sovrummet då? 😉

  Ha en braig fredag!

  • augusti 21, 2020 kl. 11:48

   Jodå, vi flyttar på oss när JR kommer dit. Han snablar alltid det sist. Senare i höst och på våren sitter vi ute.

 3. augusti 22, 2020 kl. 12:11

  Kaffesump … ska testa att lägga det runt vår enda ros, sjutton vet hur den har klarat sig i denna värme utan vattning. Men det dröjer, vi ska till landet för installation av värme/AC luftvärmepump i början på september. Herre min gnu är vi redan nästan i september? Lite avis är jag på ditt citron träd … på vårt land verkar inget växa frodigt som vi planterar. Fattar inte varför? Kram

  • augusti 22, 2020 kl. 12:18

   Kaffe

   • augusti 22, 2020 kl. 12:21

    Va, inte sumpen?

  • augusti 22, 2020 kl. 12:19

   Kaffesump är bra mot mördarsniglar också. Lade en sträng runt tomten i

  • augusti 22, 2020 kl. 12:21

   Skåne. Förbenade

  • augusti 22, 2020 kl. 12:21

   Skiter sig totalt nu.

 4. augusti 22, 2020 kl. 12:23

  Nu hänger jag inte med … Skåne?

  • augusti 22, 2020 kl. 13:26

   I

  • augusti 22, 2020 kl. 13:28

   I Skåne lade jag kaffesump runt tomten och blev av med mördarsniglar. Pjuh äntligen lyckades jag få med hela meningen. 😄

   • augusti 23, 2020 kl. 10:49

    Haha, vi har så stor tomt på landet att jag nog fick brygga kaffe i åratal för att få runt hela tomten.

   • augusti 23, 2020 kl. 12:24

    Jag sparar i en burk och när den är full strör jag på ett ställe. Sparar igen och fortsätter en bit till. Men bara där jag sett sniglar.

   • augusti 23, 2020 kl. 21:19

    Ok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: