Genomförda idéer

Vi sitter ofta och pratar om saker som vi gärna vill göra och kanske köpa. Idag var en sådan dag då vi genomförde sådant som vi funderat på länge. Våra matbordsstolar är 15 år gamla och JR har förstärkt sitsarna som började bli alltför mjuka och även skruvat fast benen som började bli lösa. Men jag envisades med att vi skulle ta med några väldigt gamla ekstolar för säkerhets skull. Så vi har haft dem som reserv ett tag, men även funderat på att byta ut dem mot våra nuvarande.

Efter frukost idag gjorde vi slag i saken och blev väldigt nöjda med resultatet.

Med ens känns det luftigare vid bordet. Så våra gamla stolar har bytts ut mot några ännu äldre. Vi hade en stol i hallen men ville inte ha en klumpig stol där mer så skinnpallen står där nu och det blev väldigt bra. Två av de gamla stolarna blir över och nu har vi ställt dem utanför grinden med en lapp: 0.- Eur. Innan vi lägger oss ska vi se om någon hämtat dem annars får JR såga sönder dem i morgon.

Lördag innebär ju vipplardag för mig och under tiden jag höll på, gick JR iväg med säckakärran till Super-U tecnic. Jag var klar när han kom hem igen och då hade jag även plockat in lite andra vipplar.

Plocka det som finns i trädgården brukar Karl-Fredrik på Ecklaholm säga. Så då gör jag väl det då och det ser ju inte så pjåkigt ut ändå.

Men vad gjorde JR med säckakärran då?

Han köpte en vinkyl. Vi har pratat om det länge då vårat kylskåp inte är så stort och vi inte kan ha mer än en vinflaska där åt gången. Med ekstolarna vid matbordet fick vi plats med kylen och det är ju också en sak vi inte har så mycket av. Plats alltså. Därför har det dröjt med detta inköp tills nu. Vi har ju downsizat vårat boende sedan Sverige för att kunna njuta mer av livet. Därför blir det inte en massa onödigt som kommer över tröskeln här. Men denna vinkyl är nästan ett måste för att få plats med mat i kylen och lite vin till den här.

Ja, detta har vi ägnat lördagen åt och känner oss sååå nöjda. Naturligtvis har vi även suttit på vårat trädäck och planerat nya saker. När de blir fysiska återstår att se, men om jag känner JR rätt så sätter han händerna i något av planerna snart.

2 svar på ”Genomförda idéer

Lämna ett svar