Lugnet åter

Idag bestämde vi att båda R2D2 skulle få ta vinterledigt och JR gjorde rent dem innan de ställdes undan. Så tyst det blev inomhus. Nu hör jag tinnitusen sade: JR. Nätterna är nu svala så vi behöver inte ha någon fläkt på och på dagarna kan vi ha fönstren öppna istället. Turbo blev glad då hon har visat att nu vill jag ha tillbaka min utkiksplats vid fönstret.

Bytte lakan i sängen och sedan sopade jag trädäcket och den gröna “gräsmattan”. Dagen bjöd på +25 och lite moln blandat med sol. Det kändes lite som en svensk sommar och nu fick vi energi till att göra rent golven inomhus. JR körde snabeldraken och jag moppade efteråt. Luktar gott av lavendel inomhus nu.

Det var fler som fick energi av att det var svalare idag. Jag kastade tiger med Turbo rätt länge faktiskt.

Men dagen har inte bara varit arbete utan även avkoppling i stolarna på trädäcket. Tror att det är det bästa vi gjort eller JR gjort denna sommar. Det är så skönt att sitta där under parasollet och bara vara.

Kuma intar alltid en mer värdig hållning till detta med lek och håller sig undan. Då dagen bjudit på vind från norväst har den svalkat skönt. Jag har övergått till t-shirt och shorts nu och det för att kunna jobba en del med rabatten och växterna. Har planerat att se över alltihop nu när det är svalare väder. Men sockorna får faktiskt vänta ett tag till, för så kyligt är det inte.

Nöjda hundar efter en dag utomhus och en god middag. Livet kunde inte vara bättre. Så tacksam att vi kunde genomföra flytten och hittade detta hus. Snart kommer nog pompiers och säljer väggalmanackorna för nästa år och så inleder vi år 2 här nere.

Ny vecka och sista augusti i morgon. Känns härligt tycker jag.

3 svar på ”Lugnet åter

  1. Ta´t lite lugnt så ni inte blir för trötta av allt jobb. Skönt att fortfarande kunna vara strumpbefriad.

Lämna ett svar