Lite hit och dit

Vi hade fått tips om att en ny Jardin öppnat i en by en bit bort. Kunde vara roligt att åka dit och titta tyckte vi. Därför bordade vi Mackan och styrde ut från gateway framför huset.

Vädret såg ju lovande ut och något åt det hållet skulle vi åka. Nu höll vi på att åka åt fel håll för JR tänkte svänga åt fel håll. Men där var jag snabb och korrigerade. Det var fler bilar på vägen idag då skolorna startar och de sista semesterfirarna börjat arbeta.

Här har vi hamnat på rätt väg och nu är vi riktigt ute på landet bland fälten och vinrankorna. Vi skulle inte ända fram till bergen men ett stycke mot dem.

Bebyggelse finns faktiskt och det är inte särskilt långt mellan byarna. Denna väg körde vi när vi skulle till en “riktig” bergsby och titta på ett hus. Ett byhus som hade en lite trädgård, men endast utsikt från ett fönster. Bil utanför var inte att tänka på då det låg inne i en gränd, men man hade lätt kunnat skaka hand med grannen från fönstret å andra våningen. Inte direkt stampat jordgolv i vardagsrummet men stengolv med all den charm som följer med det. Samt väggar av sten där jag svårligen kunde se att man skulle kunna sätta upp en enda tavla.

Det som fick oss att slutligen säga Nej tack, var trappan upp till andra och tredje våningen. Det var en spiraltrappa av sten med ett räcke som svajade betänkligt på flera ställen då det inte satt riktigt fast. Inget för hundarna eller mig. Sedan låg byn uppe på en platå i bergen och vägen dit var så att säga serpentinaktig.

Ok, en bisak. Jag skulle ju berätta om dagens tur. Långt före bergsbyn stannade vi vid denna nya Jardin och tyvärr hittade vi varken tuggben eller någon växt som vi ville köpa.

Men allt var ju inte förgäves för vägen dit var inte bara vinfält utan även alléer och någon by.

Vi styrde ut mot ringleden runt Beziers och till vår vanliga Jardin, som just idag hade inventering och alltså stängt. Ja men det var ju trevligt för dem då och nu började magen kurra lite och vi skulle ju köpa tuggben. Bredvid vår veterinär finns en djuraffär och dit körde vi för att köpa tuggbenen. De hade vår sort och nu var vi nöjda. Ingen storhandling precis men ändå.

Vi svängde in på en restaurang som ligger på väg hem. En där de har takeaway vilket vi föredrar. Vi har inte varit här sedan augusti förra året då vi körde H till flygplatsen i Marseille. Vi blev mätta och nu var vi pigga på lite mer shopping.

Vi kunde ju inte komma hem med endast tuggpinnar så en sväng in till vår Jardin i byn blev det. Ett av våra gräs tog ju slut och det ser så oerhört tomt ut, men nu är det inte riktigt säsong att köpa växter. Men denna såg fin ut och fick följa med hem. JR har redan planterat den och lite tomt blev det ju här så nu fnular vi på att köpa något att ställa här. Sedan såg vi något annat som vi tänkt att köpa länge.

Det får bli dagens cliffhanger.

5 svar på ”Lite hit och dit

  1. Vilken trevlig tur! 🙂
    Jag tycker ni gjorde rätt som skippade det där huset i bergen, ni bor ju så fint där ni hamnade till slut.
    En klipphängare… Jag gillar inte klipphängare… 😉

  2. Det blev ett resande denna dag, tack för tipset om hundben, våra börjar ta slut. Fina bilder och intressant berättat om bergsbyns hus ni tittat på.
    🌸🤎🌸

Lämna ett svar