Äntligen vind

Så skönt med en vind som ger svalka och vi njöt av den ett bra tag idag. JR skyndade sig att göra trädäcket helt klart på baksidan och det för att mörka moln hängde borta över bergen. Risk för regn kanske?

Voilá, så ser det ut nu. Vi funderar på vad vi ska ställa vid husväggen som piffar upp alltihop. Jag är inne på någon stor amphora i samma färg som plattorna vid fönstren. Inte terrakotta för det känns inte rätt. JR vill inte ha fler växter så jag får ge mig där. Men något vill vi ha där som gör att det inte känns som en lång trottoar. Här får vi fundera lite tror jag.

Dagen började med sol och vi tillbringade största delen ute på trädäcket. Skön vind som jag skrev och +30 gjorde att vistelsen blev mycket behaglig.

Precis när vi skulle äta en bit vid 17.00 kom det en regnskur så vi gick in. Eftersom Kuma är gjord av socker så blev han nöjd. Han tycker absolut inte om vått vare sig det kommer uppifrån eller nerifrån. Torrt lagom varmt och skugga med svalkande vind är hans perfekta väder.

Vi gick alltså in och lyssnade på en podd när vi intog vår matbit. Men vi är ju vana att vara ute så det kändes instängt. JR öppnade fönster överallt och det blev mycket behagligare. Det är ju fortfarande varmt även om det regnar. Fast det kom inte mycket regn idag så vi har öppnat dörren igen och hundarna är ute.

Tror att värmeböljan är över nu och mer normalt väder råder. Men det känns helt okej efter alla dagar med stekande sol och värme som varit. Detta innebär inte att vi måste sluta med att sitta ute, bara att vi kan ha shorts och t-shirt istället för linne och klänningar. Hösten här är bara skön och ibland känns det som en vanlig svensk sommar med regn och sol om vartannat.

Vi försöker att hålla oss hemma mer nu då viruset verkar grassera igen. Onödigt att utsätta sig för risker när man inte behöver det. Lite tråkigt för det hade varit trevligt med en lite tur med husbilen på ett par dagar. Men det kommer fler år.

4 svar på ”Äntligen vind

  1. Kuma och jag är helt överens om vad som är ett bra väder.
    Med öppna fönster och dörrar så känns det ju som nästan ute. Man får ju inte vara petig!!

  2. Här regnade det mer eller mindre hela dan igår. Vi satte oss i en frivillig karantän och lämnade inte lägenheten på hela dan. Fast vi åt ute på terrassen under markisen, så lite frisk luft fick vi i alla fall 🙂

    Ha en braig lördag!

Lämna ett svar