Generalstrejk i Frankrike

Lugnt på vägarna idag och knappt någon buss på George Clemensou, Vår baksida som vi betraktar som byhussidan. Det är där mycket händer när det händer. På vår egna gata på framsidan är det rena rama landet. Där händer inte så mycket. Postmannen susar förbi och så är det spanjoren som cyklar. Viktiga händelser i hundlivet och sedan en och annan som går förbi och den ska man skrämma lite från ovan anser de.

Utsikt är a och o tycker hundarna. Vi njuter mest av lugnet som är på denna sida och utsikten över vinfältet. Småfåglarna som kvittrar i träden och de stora tornfalkarna som seglar över alltihop. Låter det idylliskt? Det är det.

JR vägrade strejka och kan väl betraktas som strejkbrytare, men jag tror att egna företagare inte strejkar idag. Det skulle i så fall vara lite hål i huvudet att sänka sin egen rörelse. Nåväl, här är det som sagt fri rörelse och nu fattas endast framkanten och en trappa säger JR. Men vad jag förstått kommer det en utveckling senare av detta trädäck. Fast det får vi skjuta på framtiden tycker jag. Tror att JR håller med mig denna gång.

Har husse gjort en plattgång så ska man absolut gå på den. Kuma gillar inte att få stenar mellan tårna så detta var perfekt tycker han.

Vi har tillbringat dagen utomhus som vanligt och temperaturen har legat på +34 i skuggan där vi hållit oss. Under parasollet på trädäcket och lyssnat på en app och JR har pratat med H som vanligt. Eftersom vi inte varit utanför byn har vi inte märkt av strejken alls. Bröd får man alltid här i Frankrike. Det tillhör varje människas rättighet. Bra tycker vi.

När solen sänker sig bakom vinbondens hus och det blir mörkt går vi in och hundarna slocknar direkt. Drömmer om dagens jakt och springer i sömnen. Turbo har gått in i sitt höstlöp nu och än så länge har vi inga droppar på golven. Hon har blivit duktig på att hålla sig ren.

Jag är glad att vi fick en sådan fin start på hösten i år. Ljumma kvällar och nätter än så länge.

3 svar på ”Generalstrejk i Frankrike

  1. Vilken fin plattgång till Kuma. Så skönt för hans tassar.
    Men inte har ni väl höst ännu? Tar väl minst en månad till för den komma ner i era breddgrader!

Lämna ett svar