Tors partynatt

Vi tog ut hundarna igår sent och mörka moln red på himlen. Dova knallar hördes också men JR sade att det var långt borta. Därför satte vi oss på benke en stund. Jag kände ett stänk och tyckte att det var dags att gå in trots att det var ljuvligt ute. JR gick runt hörnet för att ropa på hundarna och jag var bakom honom. Då smäller det till ordentligt och blixten slår ned i en lyktstolpe 50 meter bort. JR hukar sig och jag ropar på Kuma som inte är rädd för åskan. Turbo stod redan vid dörren och ville in. Precis när vi kommit in öppnade himlen sig och det ösregnade. Det går snabbt här nere så det gäller att reagera så fort man känner en regndroppe.

JR kunde inte somna utan låg och tittade på alla blixtar och lyssnade på knallarna. Jag somnade på tre minuter som vanligt och har inte hört en enda knall.

När vi vaknade tittade solen fram lite blygt ur molnen och sedan kom den fram ordentligt. Riktigt behaglig värme idag och ja, vi har varit ute mesta tiden. Lite rengöring av golven och sedan dusch, men sedan har vi njutit av söndagen. Lite reflektioner över veckan som kommer och vad vi tänker använda dagarna till.

Det finns några i vår familj som vet exakt vad den ska göra. Lite mat in, skit ut och sedan massor av sova blir det nog om Kuma får bestämma. Stressar är i allafall något vi inte gör. Men vädret avgör en del av hur våra dagar kommer att förflyta.

Jag blickar upp mot himlen och den ser ju onekligen lite orolig ut. Inget regn dock ikväll så det återstår att se hur det blir i morgon. Läste att på flera ställen har det regnat så mycket att det blivit översvämning. Vi har ju inte floden inpå knutarna och en bit till bergen så vi slipper sådana problem. Med ett hus 2 m över gatunivå känner vi oss rätt säkra.

Hösten är här nu då nätterna har mer behagliga temperaturer. Vi har entledigat R2D2 och låter fönstret vara öppet då temperaturen ligger på behagliga +16 ute om natten. Skönt med myggnät så vi slipper de små ettriga sakerna. De har börjat dyka upp nu efter regnet.

Vi kör fortfarande med shorts och t-shirt ett tag. Hur länge återstår att se. Har mina båda snickarbyxor klara att använda då det börjar bli kyligare om knäna.

5 svar på ”Tors partynatt

    • När det är som varmast kan vi inte gå ut på gatorna med hundarna då de bränner tassarna. Som tur är har vi en trädgård som de älskar att vara i. Annars här vi en fin väg ner till floden Orb. Vi bor precis i början på en nationalpark.

Lämna ett svar