Rutan och Rolle har kommit

Vi fnular, tänker och tillslut hittar vi rätt. Jag ska väl inte påstå att vi har fler genomtänkta idéer än andra, men inte färre heller. Eftersom vi har ett långsiktigt tänk blir det sällan spontanköp, men vi är snabba då det känns rätt. När något kommer i vår väg som är precis det vi tänkt oss eller åt samma håll. Som bänken på udden och palmen. Det gäller ju att känna sig nöjd med det slutgiltiga resultatet. Som palmen till exempel. Vi ville ha en hyfsat stor med fyra pistonger (stammar) så det ser ut som en liten oas. När vi hittade en så var det inte så mycket snack om saken.

Därför körde JR och hämtade hem Rutan och Rolle idag. Nu är de väl förankrade och vi är mycket nöjda med resultatet.

Paret gör sig bra tycker vi och passar in i sammanhanget.

Sett ur ett annat perspektiv och nog känns det rätt. Varken för mycket eller för lite enligt min mening.

Här är då en närmare presentation av paret. JR är nöjd med att de varken behöver vatten eller mat. De är nöjda med att bara stå där till prydnad. Då ska väl trädäcket på denna sida vara klar.

Jag har tvättat lakan idag. Jodå, vädret har varit perfekt för både torkning och även att bara koppla av och det har vi blivit duktiga på. Hundarna har väl skrämt upp några stycken med sin närvaro ovanför människornas huvuden. Vem hade tänkt sig stirra in i ett par gula ögon och en flinande husky? Men hundarna älskar det och rusar iväg när någon går förbi grinden och bort till udden.

Efter en dag ute i trädgården med allehanda hyss är hundarna trötta och somnar som slagna då vi går in vid sjutiden. Solen går ned vid åtta och då blir det mörkt rätt fort.

Bäst som vi satt här på trädäcket stannade en bil utanför grinden. En man steg ur och JR gick ner. Jag hörde något om att han undrade var den förre ägaren till huset tagit vägen. JR svarade att han var svensk och bara kunde lite franska. Mannen ursäktade sig och så körde han därifrån. När JR kom tillbaka frågade jag varför han inte sagt att vi inte visste var förre ägaren bodde. “Men var det det han frågade efter?”, sade JR. “Jag trodde han pratade om tomater”. Där fick JR fem bockar på hörförståelseprovet. Jag fick ett gott skratt.

Så var måndagen över för denna gång och vi fortsätter veckan. Pilutta er alla.

3 svar på ”Rutan och Rolle har kommit

Lämna ett svar