Arla morgonstund

Dagen började tidigt för JR. Hundarna och jag sov lite längre. Rörmokaren kom vid 08.30 vilket ju är mitt i natten tycker jag. Men nu fick vi en ny kran ditsatt ute, då den gamla inte håller tätt. Samt pluggat igen gaskranen på väggen. Vi har ju ingen gasspis utan induktionsspis. Känns lite tryggare att inte ha gas som ligger i ett rör. Nya termostater till elementen ska det också bli snart.

Jag har gjort rent vilstolarna ute och vikt ihop dem. Nu står de tryggt inne på trädäcket. Såg nämligen att det skulle bli blåsigt i slutet på veckan. Sedan tror jag inte att det blir så pass varmt att någon av oss vill ligga där ute i trädgården på dagarna. Nästa vår och sommar blir det nog. Efteråt sopade jag den gröna mattan med min fina sopkvast. Snyggt blev det och dagens projekt är nästan avklarade. Körde en maskin tvätt som har fått hänga på tork i solen under dagen. Det var sista projektet för idag.

JR har sått gräsfrö runt palmen och om inte duvorna ätit upp allt så ska det bli lite grönare här under vintern. I morgon ska det handlas minsann, massor av jord har JR bestämt. Men vi ska även ta en tur till Beziers och Portiragnes. Det kom reklamblad i brevlådan idag. Jag behöver även köpa nytt shampo och balsam. Sådant vill jag köpa själv för jag är lite noga med vad jag har i håret. Turbo löper för fullt och är riktigt duktig på att tvätta sig. Inte höglöp nu men det kommer väl snart.

Kallt i morse sade JR som ju var ute och jag kunde konstatera att det varit +16 inatt. Det kryper nedåt och snart blir det väl både snickarbyxor och sockor för min del. Väst för JR när han äntrar teslan till affären. Tur att vintern är kort här nere. Fattar inte hur jag orkat med höst och vinter i Sverige.

Solen är en välgörare just nu. Lite lättare att ta emot hösten. När man går förbi citronträdet så dofter det så gott av bladen. Glad att jag valde citron. Hoppas vi hittar ett lemonträd i vår. Surt blir det men så piffar vi till det med melon och apelsin efter säsong. Kanske blir det ännu ett citronträd om något år? Vem vet vad vi hittar på?

Så fint det blev på baksidan när gasledningen är borta. JR skar ned den efter att rörmokaren varit här idag. Rutan och Rolle ser ju ut att trivas bra där de står så de har väl acklimatiserat sig. Nu får allt växa till sig här på baksidan och även på framsidan. Ska JR göra något så får det bli i vårat delade verkstad/tvättstuga. Finns massor att göra där. Funderar på att köpa en torktumlare för vintermånaderna. Visst går det att ha tvätten på torkställningen i biblioteket, men rätt skönt att slippa det. Men det är inte bråttom för det fungerar bra som det är.

Nu får vi väl hålla tummarna att denna pandemi ska klinga av i alla länder och livet bli lite mer normalt. Jag kan absolut ha mask de gånger jag är förkyld och ser gärna att affärer mm har handsprit vid in- och utgångarna. Det finns ju de som blir dödligt sjuka av en enkel förkylning och de ska väl kunna leva ett normalt liv trots det.

Var lite omtänksamma mot varandra.

4 svar på ”Arla morgonstund

  1. Så bra att få det som är slitet utbytt till det som är nytt och bättre.
    Torktumlare kan nog vara skönt under vintermånaderna även om dom inte är så många.

  2. Vi har gasspis, men med en “gasflaska” som källa för gasen. Trivs bra med det.
    Ja, nog ser vi alla fram emot att pandemin ska klinga av. Tyvärr tror jag att vi får vänta rätt länge på det. Vi får göra så gott vi kan fram tills dess.
    Ha en fin kväll och ha det gott!

Lämna ett svar