Moln men inget regn

Först läste jag att det skulle bli regn mitt på dagen. Vid en titt senare hade det ändrat sig till eftermiddag. Senast jag tittade så kan det eventuellt komma en åskskur ikväll. Därför har vi haft ännu en dag utomhus. JR körde med en lång lista och handlade i morse. Vi prioriterade det framför en tur utanför byn. Men i morgon så ska vi ta sats till ett nytt försök. Nu är det endast lite småttan och gottan som ska köpas.

Flugorna har varit desto ettrigare och jag har nog skickat minst ett dussin till den andra sidan. Fast det är kanske dit de ändå varit på väg för tusan så slöa de verkar vara. I morse vaknade jag och kikade ut på sopmaskinen som körde på vår gata. De sopar gatorna varje torsdag här.

I avsaknad på regn har vi roat oss själva. Gräsmattan börjar få tillbaka sin färg nu då det skvätter lite då och då. Parasollet fick vara nerfällt idag då solen gömde sig ovanför molnen. Hundarna är nöjda med dagen och JR har sågat lite pinnar så han är också nöjd. Jag är nöjd då det inte är mer måsten än att bädda sängen.

Klockan närmar sig 20.00 och mörkret sänker sig över byn och vinfältet. Det lider mot kväll och vi har dragit oss inomhus nu. Tystnad råder då jag skriver. Sedan kan vi prata om ditten och datten som vanligt. Lyssnat på en podd har vi också gjort. Idag var det Frankrikepodden som pratade vin. Det är mycket att lära där. Vi har ätit små hamburgare med gåslever och då menar jag riktigt små.

Denna pandemi fortsätter oförtrutet drabba världen. Vi kan ändå vara glada att vi ändå har den sjukvård som är idag. De som drabbades av digerdöden eller spanska sjukan hade inte en chans. Klen tröst till de som legat i respirator och har ett helvete nu efteråt då de ska tillbaka till det normala. Vad nu det normala är?

Nej, usch nu börjar jag bli för deppig och det är inte så jag är. Jag är den som alltid ser ljuset i mörkret. Fast ibland är det svårt nu för tiden. Därför har jag börjat att endast läsa nyheterna en gång om dagen. På morgonen för sedan kan jag bearbeta det jag läst under hela dagen. Känner att det kan bli för mycket information annars. På kvällarna är det underhållning som gäller och vi tittar på serier som får oss att må bra. Men så kommer det ibland något som Homeland och vi kan inte värja oss. Nu har vi avslutat den och vad ramlar vi på då? Jo, Orange is the new Black. Så nu har vi hamnat i fängelse tillslut. Kanske lika bra det.

7 svar på ”Moln men inget regn

 1. Vi levde också under regnhot igår, men klarade oss undan med bara molnigt. Nu skiner solen, men det var 11 grader varmt ute i morse enligt väderappen. Tur vi har rejäla kläder med oss också så vi är förberedda 🙂

  Duktigt flugsmackat av dig! Det är rätt bra när dom är slöa, lättare att träffa av dom då 🙂

  Ha en fin fredag

 2. Jag har pyttesmå flugor som kommer från blomkrukorna, dumma jäklar som irrar framför ansiktet på mig mest hela tiden. Jag slår ihjäl dem, men har en Frasse som är otroligt rädd så fort jag slår det minsta och nu menar jag det minsta. Han går upp från sin sovplats och travar iväg till ett annat rum. Jag vet ju inte vad han har varit med om, rädd för många konstiga saker. Han är otroligt känslig för sinnesstämmningar, om jag svär över paddan så där muttrande som jag gör när det blir fel. Då reser han sig och går ur rummet, tittar bakåt på mig, liksom kollar vad jag ska göra. Han har nog varit med om lite för mycket, tråkigt nog. Synd om honom. Men han är det mest underbara i hundväg jag kan tänka mig.

  • Jag hade blomflugor i Sverige och då blandade jag diskmedel och vatten i en sprayflaska. Efter att ha sprutat på jorden i krukorna blev det lite bättre. Så läste jag att man skulle hälla honungsvatten eller något annat sött i ett glas. Göra en tratt och sätta ovanpå med hålet nedåt precis ovanför vätskan. Då hade jag fullt sjå att tömma glaset varje dag. Flugorna försvann.
   Turbo är också känslig när man höjer rösten. Omplaceringar har ju alltid med sig tråkigheter i bagaget. /Kram

   • Så sant. Men han låter mig idag smeka hans ståtliga svans, den var han så rädd om tidigare, likaså får jag pussa honom på nosen, men han är så rädd om sin nos. Jag vill inte tänka på varför han är så rädd, här får han bara hemkokt mat och massor av kärlek. 🌿🌷

Lämna ett svar