Höstlik lördag

Det har regnat inatt och jag fick någon slags fnatt att städa. Fast utomhus och här skulle sopas av bara den. Trädäcket och gröna gräsmattan fick sig en överhalning av min kvast. Sedan torkade jag bordet som hade en liten fin damm på vaxduken. Det fick bli lördagens morgongymnastik. Hundarna låg i gräset och tittade på.

JR tog cykelteslan till Super-U och efter en kort stund stod han i hallen igen. Var fasen var munskyddet? Han hade tagit det som var i västen trodde han men nu hittade han inte det. Alltså när man byter till fleeströja med djupa fickor ska man känna ända till botten för där lå munskyddet. Så idag fick han göra en laddning efter dessa två vändorna.

Jag vipplade inomhus och JR hade lite pyssel för sig på baksidan. När jag var klar med mitt satte jag mig ute med hundarna. För här måste vi agera sexpoliser då Turbo svänger baken mot stackars Kuma och riktigt bjuder ut sig. Kuma lallar efter henne hela tiden och så jag då eller JR när vi bytts av. Leka tiger kan få Turbo på andra tankar så jag ställer upp på det.

Höll på ett bra tag då det gjorde att jag kunde hålla upp värmen själv. +17 är inte varmt nehej. Okej, vinden har avtagit men den som är känns väldigt kall. Höstkänning här minsann.

Så vad har JR pysslat med idag då? Minsann är det inte en fin trappa från köksfönstret. Blev ju väldigt fint tycker jag. Nu när den gamla gasledningen in till köket är borta ser det riktigt fint ut. Javisst hålet i väggen ska täckas för med något käckt. det verkar bli en bra skörd av komquat så småningom. Så gott!

Efter ett tag ute var jag rätt frusen och ville gå in för att duscha varmt. Men så kom ett gäng ungdomar gående på vår gata och dem måste man ju skrämma upp. Hundarna återvänder nöjda efter sitt värv. Ånej, de skäller inte utan frustar och studsar med framtassarna. De är ju precis ovanför de som går där nere på gatan. Våra hundar älskar den leken och svansarna går som propellrar.

Som sagt var jag frusen och ville gå in, men då fick Kuma för sig att han måste inspektera vad JR hållit på med där på baksidan. Nåväl han kom tillslut när jag tjatat en stund och anledningen var nog att det började komma stänk från ovan. Är man gjord av socker så är man.

När jag satt på mig sockor och en tröja ansåg JR att det kanske var dags för årets första brasa. Han frös väl en del också. Så ikväll har vi det lite småmysigt och nu kan det regna bäst det vill ute och det gjorde det när hundarna skulle ut en sväng. Men våra sockertoppar kom in rätt snabbt.

Lite höstkänning alltså i slutet på september. Men det ska bli varmare till veckan, Hurra!!!

4 svar på ”Höstlik lördag

  1. Vilken trevlig dag och vilket underbart slut med en härligt värmande brasa. Där kan jag möjligen bli lite avis. Det har ju en så hög mysfaktor.
    Gillar bilden med bägge vovvarna och den vackra palmen med tre stammar.

Lämna ett svar