Ändrade planer

Vi hade tänkt köra en sväng för lite småshopping idag, men vem gör sådant i coronatider ? Här tänkte vi om och stannade hemma. Dessutom kom det en rejäl regnskur när jag vaknade i morse. Läste lite nyheter i mobilen och såg antal insjuknade runt om i Europa. Inte tusan ska jag åka på shoppingtur. Bra tänkte nog Kuma och somnade om.

När vi sedan steg ut för morgontoaletten hade det torkat upp bra då det blåste rätt hyfsat och solen hade kommit fram.

Eftersom vädret ändå varit rätt hyfsat har vi tillbringat dagen ute i trädgården. Mörka moln har svept förbi men inte en enda droppe har fallit här. Jag har gjort ny smoothie av ananasen JR köpte igår och vi härdade ut och satt ett bra tag ute. Men när solen försvann blev det kyligt tyckte vi och gick in. Okej, klockan var 18.00 så det var helt i sin ordning. Vi har väl blivit lite bortskämda med ljumma kvällar. Höst är höstväder även här nere.

Att försöka fånga vinden är inte det lättaste, inte ens på foto. Här har jag en utmaning. Kanske undrar någon om vi har det tråkigt när vi inte flänger omkring i husbilen eller traskar runt? Nej, med ett hus finns det alltid saker att göra och något som vi gjort ända från första ögonblicket vi möttes är att prata. Jösses, vad vi pratar. ibland måste jag säga till JR att jag inte pratat klart för han har massor att tillägga till det jag sagt. Jag får besanna mig för att inte avbryta honom när han berättar om något. Även om vi tycker väldigt lika så har vi ändå diskussioner som berikar.

Här avbryter jag mig själv med en bild. Har vi det för bra med varandra så vi inte behöver andra? Kanske är det så för vi har alltid något som behöver dryftas. Tro nu inte att vi snattrar som två ankor här. Nehej då, ibland sitter vi tysta långa stunder och bara är. Det är en konst att kunna vara tysta tillsammans utan att någon känner sig åsidosatt.

Så vad har vi egentligen gjort denna fredag? Lite dittan och dattan, samt pratat. Inte en sekund förspilld enligt mig. Massor av må bra grejor. Mitt hjärta ler.

3 svar på ”Ändrade planer

  1. Planer är till för att ändras. Lugnare att hålla sig hemma.
    Härligt när man alltid har något att prata om samt att kunna tiga tillsammans och njuta av tystnaden.

  2. Vi började med en pratig jag som hördes och syntes, gift med honom som var tyst och stabil. Men med åren har jag blivit tystare och han pratigare, fast vi har pratat genom alla år och ännu mer numera. 🔆🐕

Lämna ett svar