Inne blev ute

En rätt kylig morgon som slutade i en ljummen kväll. Det blåste rätt kallt men avtog. Så det vi trodde skulle bli en dag inomhus, blev istället en dag utomhus. JR gick ut och tog med sig Turbo som ju är i höglöp. Kuma fick till sin förtrytelse stanna inomhus med mig då jag skulle duscha. Han låg i hallen och beklagade sig hela tiden, så jag kände mig lätt stressad. Naturligtvis var ju Turbo utanför på trappan och även gamla hundar har bra hörsel när de vill.

Jag blev ju klar och Kuma fick äntligen lägga sig på sin favoritplats i trädgården. Han är mycket nöjd nu när vi tagit undan vilstolarna som han tyckte stod där han ville ligga. Något som är bra enligt honom. JR hade några små detaljer att sätta dit vid den nya trappan på baksidan och sedan byta batterier i skrämmarna. Bäst att ha dem fungerande nu då nätterna börjar bli kalla och mössen säkert letar vinterviste.

Jag har sneglat i flera dagar på rabatten mot grinden och idag passade det bra att klippa bort en del ogräs. Det har ju regnat lite så marken är inte alltför hård. Bra sätt att hålla värmen också.

Solen visade sig inte då vi var ute utan kom först när vi gått in för dagen. Men det kändes skönt att ändå ha haft en dag ute. Solnedgången lovar gott inför morgondagen. Jag har lakan som ska tvättas och sol önskas, Tack.

Vad JR ska göra i morgon fick jag precis höra. Det är dags att tvätta Mackan då ett fint rött lager av sand ligger på taket. Det kommer att och annat från Afrika. När jag bodde i Göteborg hade jag ett helvete att försöka få bort saltet på fönstren. Med Nordsjön rakt utanför fönstren får man leva med sådant. Här har vi tjugo minuter ner till Medelhavet och sedan x antal sjömil ner till Afrika. Det är mycket sand i Sahara. Okej, jag kan leva med det eftersom jag slipper översvämningar som är ofta förekommande i “de riktiga bergsbyarna”. ursäkta men jag kan inte låta bli att återge detta.

Nu hoppas jag på en inte spännande tisdag. Varken vädermässigt eller annat. Vi fick reklamblad idag och jag noterade att det är extrapris på 12-årig Chivas så JR har order att inhandla ett stycke av den ädla drycken. Väldigt behändigt att inte behöva ränna runt i olika affärer för att köpa det man behöver. JR kan enkelt greppa ett stycke baguette, en flaska whisky och några tomater i morgon när han tar teslan på en sväng.

3 svar på ”Inne blev ute

  1. Är det inte röd sand så är det salt beroende på var man bor.
    Skönt att kunna köpa det som behövs på samma ställe.

Lämna ett svar