Inte kallt alls

Idag hade vi ett viktigt måste och bokade ett möte med svenska myndigheterna. Ja, inte på riktigt men via internet hade vi en viktig sak att utföra. Vi kan snart kalla oss för utlandssvenskar på riktigt och hemma är här. Men hundarna ville inte alls tillbringa dagen inne i vårat bibliotek. Därför fick ytterdörren stå på glänt.

De var inte ett dugg intresserade av att komma in utan tyckte snarare att vi skulle sluta tramsa och komma ut. En av dem kom in med jämna mellanrum för att hämta oss. Men som vanligt tar dessa blanketter mer tid än man tänkt sig och det var den dagen det.

Vi blev klara och hundarna krävde vår uppmärksamhet efteråt. JR fick sitta med Kuma i soffan och mysa och jag gick runt med Turbo och tittade på allehanda ting. Men idag har det varit rätt kyligt ute trots solen som tittat fram emellanåt.

President Macron utfärdade ytterligare restriktioner i flera storstäder. Utegångsförbud mellan 21.00-06.00. Slut på festande med andra ord. Nu får fransmännen lära sig att bli soffpotatisar, vilket de inte är i vanliga fall. Jobbigt för ett folk som är vana vid att umgås på restauranger och barer. Husen här är inte byggda för att ha middagar med flera människor. Det är ju lättare för oss nordbor som är vana vid att krypa in under vintermånaderna.

Ser ni? Där längst borta vid trädäcket och den röda krukan har JR:s gräsmatta börjat bli grön. Nysått gräs har börjat titta fram och JR är mycket nöjd. Vi har även kommit fram till hur vårat staket mot Fimpan ska bli. Tror det blir väldigt fint. Åt detta hållet ska det få vara lite vildvuxet och nu ska vi låta allt växa till sig innan någon ny växt eventuellt får komma hit. Kottepalmen har växt sin dubbla storlek på bara ett år så vi får nog avvakta lite.

Bugganvillan växer också så det knakar fast nu går de nog in i en vintervila. Många gröna blad men de skiftar inte så mycket färg just nu.

Nu hoppas vi på en liten fin värmebölja som verkar komma in lagom till helgen.

4 svar på ”Inte kallt alls

  1. Så nu är ni på väg att bli nästan fransmän men fortfarande svenskar eller hur det nu blir.
    Det är nu skarpt läge i Europa angående Covid-19. När vi stannar för att gå ut så kollar vi av läget och ser vi att folket här använder mask gör vi det också.

    • Japp, nu kan vi snart anlita den franska suveräna sjukvården. Kan bli böter om man inte har mask på offentliga platser i Frankrike 130.- euro.

  2. Så det skärps till i storstäderna. Skönt att ni bor i en liten by, men utegångsförbudet hade ju inte påverkat er så mycket ändå, eller hur?
    Så nu är ni snart svenska fransoser då – grattis! 🙂

Lämna ett svar