Nästa steg

Idag har vi inlett vår flytt hit till Frankrike då vi skickat in ny folkbokföringsadress och angett att vi flyttat ut från Sverige. Så innan vi fått svar från svenska myndigheter svävar vi lite i luften känns det som.

Som molnen svävar vi fram på himlen. Men det är endast temporärt och det sista vi ska göra är att ansöka om carte vitale som gör att vi får fri tillgång till sjukvården här nere. Den är helt suverän och i vissa fall helt gratis. När allt är klart kommer det att kännas suveränt.

Det var andra som jobbade utomhus idag. Här kör en traktor bland vinrankorna och klipper ogräs samtidigt som den luckrar upp jorden. Vi har spanat på den så allt blivit ordentligt gjort. Fast ärligt talat så kan de nog sitt jobba bättre än oss. Hundarna har kört en liggprotest i trädgården idag då vi gjort administrativt arbete i biblioteket. Kuma har varit inne i flera omgångar och visat att vi borde komma ut. Jag har sagt till dem att de kan komma in till oss, men nej då vi SKA vara ute om dagarna så det så.

Sedan när JR cyklade till posten med vårat brev blev det så fruktansvärt tråkigt. Oplanerade cykelturer är inte okej. I morse däremot sprang Turbo med på baksidan när JR cyklade för att köpa baguette. Men då en bil stannat nedanför vår tomt och en dam steg ut, tordes inte JR ropa som han brukar till Turbo , ” skynda skynda”. Man vet inte vad damen hade tänkt då för hon såg ju inte Turbo som befann sig ovanför hennes huvud.

Så idag firar vi lite att vara utflyttade från Sverige, även om vi inte fått allt bekräftat ännu. Men nästa år ska vi deklarera här och då kanske vi sliter vårat hår istället, vem vet?

  6 reaktioner på “Nästa steg

 1. evadramin
  oktober 16, 2020 kl. 21:28

  Så härligt att ni är i gång med allt arbete med er formella flytt till Frankrike. Tar nog lite tid innan allt är klart. Måste ni nu också registrera husbilen i Frankrike?
  Blir nog bra när allt är klart.

  • oktober 16, 2020 kl. 23:20

   Vi tänker vänta med det då vi troligtvis kommer att byta till en plåtis inom några år. Det går inte att registrera om en husbil i Frankrike.

   • oktober 17, 2020 kl. 16:05

    Varför går det inte att registrera in er husbil? Alain och Maria i grannbyn Murviel gjorde det när de flyttade ner för några år sedan…

   • oktober 17, 2020 kl. 16:42

    Då kanske vi ska prata med Alain.

 2. oktober 17, 2020 kl. 09:42

  Vilka läckra moln! Håller tummarna att ni inte behöver sväva som dom alltför länge 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!

  • oktober 17, 2020 kl. 09:55

   Det känns lite läskigt men jag hoppas på snabb leverans där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: