Det gick ju bra

Lite trist med att mörkret kommer tidigare men ändå inte så som i Sverige. Ja, jag kan inte låta bli att jämföra då det inte är så länge sedan vi etablerade oss här i södra Frankrike. Nu har vädret varit lite höstlikt ett par dagar och vi sitter inte ute alltför länge om dagarna. Hundarna vill ju vara ute och i natt har det regnat så det lockade inte så mycket när jag bäddade sängen. Brukar göra det då JR cyklar och köper bröd till frukosten. Men sedan ville de ut. Turbo passade på att äta en liten börje=ödla så hon spydde lagom till frukosten. Blev fasta för henne resten av dagen. Ödlor är inte lämplig föda för hundar hur små de än är.

Idag tog vi ner parasollet för i år då den sol som kommer vill vi gärna ha. Hundarna var väldigt intresserade av JR:s sysslor idag då han körde bort allt avfall vi samlat på oss. Vi har ju en återvinningsstation precis utanför byn och Mackan har bra lastkapacitet.

Sista lasset på väg bort. Vår husbil fungerar bra för oss och vi behöver ingen annan bil. Fast det var lite tufft att sälja Madame som vår stora Wrangler hette. Jag hade min lilla SuvEllen som var en tvådörrars och JR hade sin som var fyradörrars. Men vi känner att den tiden är förbi och vi klarar oss med Mackan än så länge. Vem har med sig både toalett och kyl hela tiden?

Vinfältet har skiftat färg och idag tittade vi på när traktorn körde i fältet för att luckra upp jorden. Härligt att se andra jobba.

Här är årets pinnar som ska få ligga och torka tills nästa vinter. Än så länge är de för friska för att elda med. Vi brukar tända en liten brasa varje kväll och det är så mysigt att höra knastret .

Mina kumquatar artar sig väldigt bra. Blir en hel del vitaminer som boostar oss i vinter. Båda buskarna/träden har massor av frukter och nu börjar de även skifta färg då de tillslut blir gula och mogna. Så härligt att öppna köksfönstret och gå ut på trädäcket för att plocka fina frukter.

Tycker att det blev fint med vita garagedörrar och så fick jag fönsterbrädan till dressingroom målad vit . Snyggt och mer passande till huset.

I stort sett har vi haft en väldigt fin dag. Lite sol och blå himmel gjorde allt mycket trevligt. Men nu blir det lite kyligt mot kvällen så vi går in tidigare. Turbo mår mycket bättre efter en dags fasta och har ätit ris med kött till middag. Kuma hängde på där och det verkar som att tabletterna gör susen för han verkar rörligare i lederna nu.

Vad ska vi göra i morgon? Det vete tusan men det ger sig nog.

3 svar på ”Det gick ju bra

  1. Att ta ner parasollet, då är det höst.
    Så bra att klara sig med en bil och då i synnerhet en husbil.
    Men nu får du ju se till att Turbo inte käkar fler ödlor. Det är inte bra för henne att göra det. Men det går väl så snabbt när hon gör det så ingen riktigt hänger med.

Lämna ett svar