Dag ett av många dagar med instängning

Det första vi gjorde efter att ha blivit väckta av Fimpan som körde igång en flismaskin, var att leta efter den nya blanketten för att kunna åka och köpa bröd. Jag hittade den och mailade den till JR:s data och från den skrev vi ut ett par exemplar. Han vägrar att ladda ner appen man kan ha istället. Han får göra som han vill bara vi får hem färskt bröd.

Som jag skrev i början körde Fimpan igång en flismaskin och det pågick i stort sett hela dagen. JR tog en huvudvärkstablett och jag mumlade ett mantra hela dagen. Satte igång en tvättmaskin och gjorde ny morgonjuice.

När så flismaskinen stannades hörde vi fågelkvitter och kunde sätta oss ute på trädäcket med våra b-vitaminer. Varmt idag så det blev kortärmat och hundarna njöt i gräset, +24 i skuggan så vi hade något att glädja oss åt. JR plockade maskrosor och annat ogräs från våra nyplanteringar.

Blir fint här när gräset blivit lite tätare. Massor av ny jord och gräsfrön har JR strött. Vi har tänkt ha en gräsmatta här på denna del av trädgården. Lite mysigt för hundarna att ligga på och fint för oss att titta på när vi dricker vårat morgonkaffe.

Vi har ju stränga restriktioner fram till första december om inget annat meddelas. En timme utomhus och endast 1 km från hemmet. Lapp i fickan när vi är ute och munskydd. Även hemma är det påbjudet. Men vi fuskar då vi endast är två personer och JR använder munskydd utanför grinden. Han hade det även då han hämtade tunnan idag.

Vi har bestämt oss för att det blir ett projekt per person och dag nu. Det gäller att dra ut på sysslorna och sedan får vi ägna oss åt läsning och jag att skriva. Mina julrosor artar sig bra i år också. De har fått en djupare färg då jag behandlat dem med kaffesump.

Inte mycket trafik på George Clemensou idag och det kändes mer som en lördag än fredag. Nu är det väl bara att gilla läget och hålla sig hemma så mycket det går. Friheten var trevlig men så finns det alltid de som förstör och ser till att allt går bakåt.

Ny dag i morgon och ikväll fullmåne. Snart ny månad och detta med halloween blev en pust i luften. Bagerskan hade häxhatt sade JR. Okej, det räcker faktiskt bra med det. Hoppas november går fort och december snart är här med nya fina nyheter.

4 svar på ”Dag ett av många dagar med instängning

  1. Jobbigt med flismaskinen men det tog ju slut och blev lugnt och tyst igen.
    Så trist med nya restriktioner men det är bara att bita ihop. Ni har ju er fina trädgård att vara i, det är väl inte förbjudet?

Lämna ett svar