Åh vilken morgon åh vilken dag

Möter dagen som är den sista innan ännu en Lock down. Ja, ni läser rätt vi har en andra våg av coronaskiten på gång. Det första som slår mig är att vår ändring av kloklippning var rätt. Att sedan JR körde iväg med allt trädavfall dagen innan känns ännu bättre för i morgon fredag stängs säkert dechatteriet. Eller kanske bara har öppet enstaka timmar. För nu blir det som tidigare papper för att färdas någonstans och endast nödvändiga resor medges. Därför gjorde vi nästa beslut och JR körde till Super-U för att proviantera en del. Nu gäller det att endast göra inköp en gång i veckan. Bröd kan vi köpa uppe vid torget. Då kan JR handla utan att behöva trängas.

Nästa kalldusch kom strax efter att jag vaknat och ett terrordåd inträffade i Nice. Bara någon vecka efter att läraren i Paris blivit mördad blir två kvinnor mördade och en kyrkovaktmästare. En kvart efteråt händer ett liknande i Avignon och på konsulatet i Jeddah. Som tur är blev ingen dödad mer än attentatsmannen i Avignon. Hoppas han hamnade i helvetet.

Vi lever just nu med total lockdown då vi kan gå ut en timme per dag utanför tomten och helst ska ha munskydd på oss hemma. Fast det skiter vi i då det bara är vi som rör oss här. Samtidigt råder terrorlagar vilket innebär att, ja jag vet egentligen inte men man kan väl bli haffad när som om man rör sig ute på gatorna. Jag är glad att ha blå ögon och inte ha mörk hy just nu.

Läser sedan att det börjar bli ökad smittspridning i Sverige och nu går tankarna till H som har ett rätt utsatt arbete. JR råder honom att köpa munskydd och hålla avstånd till människor. Mer kan vi inte göra.

Jag ser ivrigt på kumquaten som nu börjar ändra färg från grönt till gult. Snart kan jag kanske tillföra lite av den frukten i vår juice. Vitaminer och antioxidanter är vad vi behöver nu.

Sol idag och +22 har gjort att vi vistats utomhus mest hela dagen. Men nog har det känts konstigt med allt som skett. Jag är glad att inte bo i en större stad eller ha fått uppleva det som hände i Nice. Nu stannar vi hemma allt vad vi kan.

9 svar på ”Åh vilken morgon åh vilken dag

  1. Det är helt surrealistiskt med allt som händer. Det tar aldrig slut och det börjar absolut tära. Året känns evighetslångt. Skulle åkt till småprinsarna i helgen men de är sjuka😭 Deras mamma, min dotter, har begynnande influensasymtom och det gör mig också orolig. Hon har ju ett minst sagt utsatt jobb, så covid lurar ständigt… Längtar inte efter lockdown men desto mer efter Murviel!

  2. Tycker det är så skönt att bara ha det liv som är nära att tänka på. Det stora livet i världen vill jag helst inte tänka på men det är jag ju tvungen till. Vi lever ju trots allt i det!!

  3. Vad jobbigt med ännu en lockdown. Det innebär ju att det där j-la skitviruset har fått ny luft under vingarna… Fy fasen! Även här stramas det åt, men ännu ingen total lockdown, men vår rörelsefrihet har kraftigt begränsats.

    Ha det så gott ni kan!

  4. Allt känns overkligt med dessa muslimer och Coronan, vi har fått ännu stramare förhållningsorder även här hemma. Vi brukar ha ungarna hemma på middag denna helg och åka en gemensam tur till kyrkogården, men allt sånt går ju bort.
    Vi har köpt korgar som vi ska fylla med ostar, kex, rödvin, päron, vindruvor och godis till ungarna. Imorgon åker vi hem till dem och bara överlämnar korgarna. Önskar er en trevlig helg. 🧡🐕🧡

Lämna ett svar