Franska korvar

Kylan under nätterna håller i sig och JR tänder en fin brasa varje kväll. Utöver mysfaktorn så luktar det gott , fast JR har tappat luktsinnet efter vårens dust med troligtvis corona. Lite trist tycker han men luktsinnet kommer säkert tillbaka med tiden. Okej, nu har det gått en bra tid sedan vi hade känningar men vem har bråttom i dessa tider?

Måndag och JR körde till Super-U för en storhandling. Han kom hem med x antal ranska korvar. Råa som rökta. Nu tillagas det en korvgryta á la JR i vårat hem. Ska bli spännande att smaka sedan. Vi har ju haft lite korv då vi kört racletten och de har smakat ypperligt så jag har stora förhoppningar.

Till hundarnas stora förtjusning satte jag mig ute en stund i solen. Tog fårskinnet av fuskpäls och placerade mig på det i en stol. Behövde ansa mina naglar och det gör man väldigt bra ute i solen. JR hade köpt en ny matta till verkstaden och det blev väldigt bra. provgick den då jag plockade ut tvätten från tvättmaskinen. Ja, det var ju lakanstvätt idag som vanligt.

Jr berättade att då han stod i kön för att betala på Super-U stod det en man i shorts och t-shirt på ena sidan och på den andra en annan man med vinterjacka med pälsluva. Ja, man kan uppleva temperaturen på väldigt olika sätt. Vi kör väl med något mittemellan, fleeströja och tjocka sockar. Solen värmer ändå rätt skönt på dagarna då et är ljust.

Är man pälsklädd som Kuma sover man djupt i gräset. Han ska bara ut och ligga där en stund om det inte regnar förstås för då är det snabbt ut och snabbt in som gäller. Pälsen är nog väldigt känslig för regn verkar det som och det är så hemskt att bli våt om tassarna.

Med både kyl och frys fyllda kör vi vidare på novembers sista vecka. Sedan får jag hoppas på att JR snart får tillbaka sitt luktsinne. Annars får jag lukta för oss båda ett tag till.

6 svar på ”Franska korvar

  1. Hoppas korvgrytan blev god, vilket jag är säker på att den blev.
    Så bra med fyllda förråd, det vill jag också gärna ha. Men det blir ju inte så mycket att fylla i husbilen för det är ju begränsade utrymme men man lär sig att hantera det också!

  2. Aj då fick han corona? Jag tror/hoppas vi klarar oss, snart sticker vi till landet igen, kanske bara över helgen. Imorgon kommer ett nytt vitrinskåp till badrummet, vårt gamla har träbenen ruttnat av all fukt. Nu blev det ett väldigt högt skåp med två dörrar med en låda på mitten. Det ska bli så skönt att få röja ur det gamla och plocka in i nya skåpet. Jag ser verkligen fram emot att maken helt går i pension i april nästa år. Vi har som er mycket som behöver fixas både hemma och på landet. 🤎🐕🤎

      • Jo, jag minns att du först blev redigt risig och sen var det makens tur. Jag var ju väldigt förkyld med extra allt tidigare på våren, men det togs ett blodprov på corona i samma veva som jag lämnade alla blodprover inför min vanliga tremånaderskontroll. Då hade jag inte haft corons visade prover. 🌼🎄🌼

Lämna ett svar