Dagen handlade om golv

Efter en kall natt med +-0 ute tog jag på mig fleesen då vi steg ut med hundarna. Ingen vind men lite kyligt var det nog allt fortfarande. Solen värmde upp snabbt som tur var och snart hade vi +15 ute. Men vem bryr sig om dessa temperaturer då vi var helt inriktade på att städa golven idag. JR körde teslan till torget för brödinköp och träffade på vår fransos som ville språka ett par ord svenska. Att det tog lite tid hade jag bara räknat med då det är söndag och torgmarknad.

En del av Kumas päls blev kvar ute efter att JR borstat ett tag. Vinterpälsen ska växa ut och fåglarna ska väl få lite byggmaterial. Efter våra insatser luktar det gott i hela huset. Nu kan vi smutsa ner en vecka till. Hundarna har tagit tillvara på stunderna ute och hade kanske kunnat stannat ute lite längre varje gång men näe det är inte så skönt faktiskt just nu.

Ljuset på dagarna blir kortare och kortare men väldigt intensivt när det ändå är dag. JR rullar den gula tunnan till tömningsplatsen och så har vi väl gjort oss förtjänta av en fin brasa ikväll.

Månen har redan aviserat sin ankomst och kanske vi får en stjärnklar kväll med ett godnatt till IS som syns klart på himlen då vi tar ut hundarna för sista kissturen.

I morgon är det en ny vardag och sista veckan innan en ny månad börjar. Fyra veckor tills julafton !!! Sedan är det snart vår igen och allt kommer lika fort som vintern kommer här nere. Dessa korta vintrar är helt till min belåtenhet och nu ser jag fram mot våren då jag hoppas att början till vår pool kan ta fart.

Där borta bor vår poolmakare och vi hoppas han är på hugget för det är vi. I morgon ska President Macron tala till folket och det blir spännande. Hur går det för oss? Löfvéns tal till nationen ikväll var utomordentligt tamt i vanlig ordning. Men jag är inte ett dugg förvånad. I mellanmjölkens land kan man inte slå ner foten och säga att nu är det slut på tjafset.

Snart december och sedan går det mot vår igen och jag vet inte om jag ens ids ta fram en tomte. Julen har liksom fått en fadd smak i min mun efter alla ensamma och jular då vi krökt ryggarna för våra föräldrar som inte verkat uppskatta det vi gjort. Kanske ska vi skapa en egen tradition jag och JR som gör oss glada? I år blir det ingen julmat utan vi kör raclette och champagne. Så gott det ska bli.

Men först en sista novembervecka och de har lovat sol i morgon med.

2 svar på ”Dagen handlade om golv

 1. Bra med byggmaterial till fågelbon. Man ska vara snäll mot sina små vänner.
  Sveriges statsminister är ingen stor talare. Kvittar vad han säger allt låter lika tamt. Men så klart skriver han ju inte sina tal själv. Kanske skulle han byta talskrivare !!
  Tycker det ska bli intressant att höra vad Frankrikes president har att säga.
  Klart ni ska skapa er en egen mysiga jultradition med sånt som ni gillar.

 2. Oj. Så kallt har vi inte här ännu, men det var just under 10 i morse och nu är det bara 13,6 ute. Brrr…
  Raclette lät som en braig jultradition att införa 😀

  Ha en bra start på veckan!

Lämna ett svar