December och vinter kanske

Lite kyliga vindar har faktiskt svept in över byn nu. Jag beordrade JR att köpa talgbollar till våra små vänner fåglarna och de blev glada över det. Såg utöver gråsparvsknuttarna, blåmesar och rödhakar idag. Har ett duvpar som byggt bo i ett av våra träd och utnyttjar vår restaurang när jag så tillåter. Jag tillåter inte att någon skuffas bort och märker jag det så agerar jag dörrvakt. Duvorna kan vara lite väl framfusiga ibland.

Inte lika mysigt att ligga ute i gräset just nu så hundarna passar på att ligga där det är skönt när jag bäddar sängen. Älskar att kunna gå ut med täcken och skaka dem ute. Bort med kvalster och annat böss.

JR körde som sagt Mackan till Super-U och Bricko idag då det blåste snålt och inte inbjöd till cykelturer. Sen behövde vi lite mer ved till spisen ansåg eldarmästaren.

Julrosorna artar sig bra och idag fick de en dos kaffesump så nu ska de klara sig ett tag. Ena busken har riktigt klarrosa blommor medan den andra lite blekrosa. Kanske två olika sorter? Fina är de i alla fall.

Vi förgyllde vår dag med lite vin och en lyssnade på en podd. Vårrullar till det och så mådde vi prima. Mitt ben protesterar lite att det blivit kallare men vintern är kort här så jag kan inte klaga.

Lite julpynt har vi ändå. Rudolf har fått klockor bredvid sig. Bara så han ska känna att det är juletid nu. Måste ju muntra upp våra vänner eller hur? Blommorna i krukan verkar ha sagt sitt och snart får de lämna oss. Jag skulle gärna vilja ha något annat där så vi får se vad JR kommer hem med vid nästa tur till Super-U.

Dramatisk himmel idag men alla snömoln svepte förbi så elegant. Tackar för det för snö ser vi hellre på bild. Men snart vänder det och blir ljusare ute om kvällarna. Vi tycker om det faktum att vintern är väldigt kort här nere.

Vårat vinfält är kalt nu och vi bidar vår tid inför våren som snart gör sitt intåg. Okej, vi får väl fira lite jul innan då och skåla in nyåret. Förre döda och sjuka önskar jag mig i julklapp.

8 svar på ”December och vinter kanske

  1. Tack för i dag och lite av varje. Blommorna ser ju helt underbara ut.
    Kort vinter verkar att vara ingen vinter alls. Beror på vad man jämför med.

Lämna ett svar