The winter is coming

Ett citat hämtat från GoT som vi tittade på under vår resa ner hit till södern. Detta är andra året som vi firar jul här nere och det känns mer vinter än förra året. Men vi var kanske lite mer garvade och nu har vi blivit mer fransoser när det gäller vädret. Jag matar småfåglarna med talgbollar och baguetter som blivit över efter dagen. Vi äter bara färskt bröd utan konserveringsmedel nuförtiden. Kuma vägrar annat bröd. Kräsen hund? Nej, endast kvalitetsmedveten och det ska vara färskvaror i maten.

Har man ingen snö får man göra snögubbar som lyser upp på kvällen. Denna står utanför Mairen och lyser fint på kvällen men då är vi inte ute för det får vi inte. Vi har fortfarande utegångsförbud efter klockan 21.00.

Undrar lite vad barnen skickar för brev till tomten i år? Kanske att denna pandemi ska få ett slut?

Molnen har svept runt oss hela dagen men vi har haft sol hos oss och trots det så har det varit kallt ute. Blir bara korta svängar ute om dagarna och hundarna verkar tycka att det är helt ok.

JR tog fram jullådan här om dagen och vad hittade han då? Jo, Grodan boll med fru. Inga julsaker men jag hade smugit med dem i lådan och visst verkar de trivas fint här? Fast frugan är lite blyg. Jag ska klippa fram dem när det blir varmare väder till våren.

Idag gjorde jag ny juice men kumquaten var inte mogen denna gång. Men de är på gång de fina frukterna. Nu har vi bestämt oss för att köpa ett apelsinträd också. Limen är lite för känslig för klimatet här. Så vi får fortsätta att köpa lime i affären. Men apelsiner är inte helt fel de heller. Så en bild på hur man tuktat trädet så det såg ut som en julgran, kanske något vi ska satsa på.

Lite blåsigt idag som sagt och vi var endast korta stunder på udden. Blåsten kom från Centralmassivet och det innebär kalla vindar. De sveper förbi mot Pyreneerna och vi bor så bra att de bara nuddar vår by.

Så imorgon ska JR inhandla ett apelsinträd på vår jardin som har extrapris för tillfället. Allt för att muntra upp hustrun. Ok, jag betalar givetvis för vi delar på alla kostnader i detta huset. Nöjesbudgeten ansvarar jag för och bestämmer vad vi ska köpa där.

Lite mindre blåst ikväll och säkert en stjärnklar natt, vilket betyder kallt. Så där +4 kanske.

7 svar på ”The winter is coming

 1. Vad du skriver – mycket – är du så snabb på tangentbordet? Det jag fastnade för nu är din fråga om hur länge pandemin skall hålla på. Ja, den expertis vi har här i Sverige menar att vi får dras med det lika länge som en vanlig influensa och kan klaras av först när vi alla är vaccinerade och har klarat beverkninarna. Kan berätta, som parentes, att efter fjolårets influensavaccin hamnade jag på NÄL. Hjärtat rusade och hade oregelbunden rytm. Så – i år har jag struntat i influensa vaccinet. Hoppas är och fortsätter var bra med er!

  • Tror vi kört en sväng med coronan. Jag kände då den kröp in i kroppen. Sedan har vi haft olika symptom hela tiden. Vi började tidigt med d-vitamin och massor av andra vitaminer. Lite trötta men vi hänger med.

 2. Vilken trevlig “snögubbe”. Och grodan med fru är ju bara så charmig.
  Apelsinträd, bara så härligt tycker jag.
  Den bästa D-vitamin får man naturligt av solen när man vistas ute i den några gånger om dagen med bara armar. Då behöver man inga tabletter. Finns dessutom tillsatt i många livsmedel.

 3. Vilken fin snögubbe! Du måste kolla in den när den lyser, jag tror nog att du hinner hem innan klockan 21 ändå 🙂

  Ha det gott! (Här var det 7 grader i morse, men ändå plus och det är jag glad för 🙂 ).

Lämna ett svar