Lördag och gissa vad? Jo, vipplardag.

Varför tycker jag att det är så roligt? Kanske för att vi verkligen downsizat och inte har det stora mastodonthuset att städa längre. Nu tar det inte hela dagen att damma och torka rent. Jag kör ju med carolin torkdukar som gör att dammet inte fastnar lika lätt. Perfekt här nere då det dammar när det är torrt ute och idag har vi haft sol och torrt .

Det blåste en del och det är bra för då torkar det upp överallt. Innan jag duschade gick jag ut med lite bröd till småfåglarna och tog kameran med naturligtvis. Längtar tills vi kan sitta ute på dagarna vid bordet och äta vår lunch.

Gick bort till udden men tusan vad det blåste. Vände vid bänken faktiskt. Det var bara Turbo som dristade sig fram till kanten. Men solen värmde skönt och vi har haft +12 i skuggan idag. Det finns hopp om värme i alla fall.

Säga vad man vill men det är väldigt grönt på vintern här nere. Julrosorna trivs och nu hoppas jag hitta en julrosbuske till baksidan också. Fejkapelsiner vill jag inte ha så det har gått bort på vår agenda. Men visst skulle det vara fint med lite rosor på baksidan som blommar året om. Ja, det var så vi resonerade och så får det bli.

I morgon är det andra advent och vi tänker ta det lugnt efter att golven blivit avtorkade och dammsugade. Lite bubbel kanske? Ja, vi får se vad köket har att erbjuda. Något gott blir det alltid. Eftersom det är jag som ansvarar för lunchen så bestämmer jag mig aldrig dagen innan vad det ska bli. Idag gjorde jag panini med fyllning. Uppskattat var det.

Ikväll kör vi köttfärssås med spagetti á la JR. Blir fint att äta till Så mycket bättre. Ser fram mot nya tolkningar av Helen Sjöholm som är min favorit.

  6 reaktioner på “Lördag och gissa vad? Jo, vipplardag.

 1. Elisabeth
  december 12, 2020 kl. 21:42

  3:e advent på söndag 😉

 2. evadramin
  december 12, 2020 kl. 23:51

  Det är skönt att inte ha det för stort när man ska städa.
  Fint när det är grönt.

 3. december 13, 2020 kl. 01:00

  Nähä du! Imorrn är det tredje advent🤗 och snart får ni säkert varma dagar igen – kolla bara hur skönt det var under julhelgen 2018:
  https://murvielklotter.com/2018/12/26/jul-i-vart-murvelhus/

  • december 13, 2020 kl. 10:25

   Snacka om att vara dagvill 😆

 4. december 13, 2020 kl. 10:59

  Inte för att jag vill vara tjatig, men jag ser att jag inte behöver vara det heller det finns andra som har upplyst dig om vad det är för nummer på advent idag 😉

  Ha en fin Lucia!

  • december 13, 2020 kl. 11:35

   Jag har till och med tittat på Lucia från Jukkasjärvi så nu har jag greppat vilken dag det är idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: