Inte lätt för en utvandrare

Vi har inte samma storhelger här i Frankrike och man blir lite dagvill. Fast advent har vi ju och jag borde ha vetat att det var tredje advent idag. Men si det missade jag totalt igår. Därför blev det ju lite tokigt i inlägget. Nu har jag inrättat mig i att det är en vecka kvar till julafton och fjärde advent. Så den fina lucian från Jukkasjärvi och jag hoppas att tärnor och lucia hade fleeströjor och byxor under linnet. Såg väldigt kallt ut och jag föredrar att se allt det vita på bild.

Här hemma har vi en tös som verkar skenlöpa lite. Tiger har fått komma in och i natt hade JR både den och Turbo vid nacken. Kanske därför han var lite stel ett tag i nacken. Jag glömde sätta kameran på blixt och då blir världen lite suddig men för Turbos del spelar det ingen roll. Själv går jag omkring och tycker att det luktar hö överallt. Pikant kan tyckas men när maten luktar hö är det inte så roligt. Fast smaken är det inget fel på. Vi har inte testat om vi haft corona utan misstänker att vi hade det i våras. Nu väntar vi på vaccinet som vi kommer att få i april nästa år. Vi tillhör ingen riskgrupp eller arbetar inom vården vilka ska få det först.

Idag har vi haft sol och +20 mitt på dagen så allt har känts riktigt trevligt. Hade dörren öppen ett tag men med en trött Kuma och en skenlöpande Turbo var de inte ute särskilt länge. Det har ju regnat en del och när Kuma inte kan ligga i gräset så går han in efter en tur i trädgården. Man kan ju ligga vid fönstret och titta på fåglarna. Torrt och varmt om magen.

Som de flesta söndagarna har vi gjort rent golven och jag har bytt lakan i sängen. Nu luktar det gott i hela huset igen.

Det gamla ombyggda bageriet har ett apelsinträd där det är många frukter. Men troligtvis är det icke ätbara sådana vilket verkar vara vanligt här nere. Vi hade ju tänkt köpa ett apelsinträd men ångrade oss då de endast hade dessa på vår Jardin. Istället tänker vi köpa en rosenbuske för kan vi få tag i något liknande som vi har på framsidan vore det trevligt. De buskarna blommar året runt. Så till våren kommer vi leta efter en sådan buske.

Läste att Tyskland stänger ned allt på måndag och öppnar först den 10:e januari. Här i Frankrike kommer vi få åka fritt på dagarna innan klockan 20.00. Inget dokument behövs heller och det med början den 15/12. Vi tänkte köra till vår veterinär och klippa klorna på hundarna samt vaccinera Kuma. Det är dags för det nu. Men det blir nog allt vi gör.

Törs jag önska en fin måndag i morgon måntro? Jag kan ju vara fel ute igen men jag chansar, Så ha en fin måndag och var rädda om er.

5 svar på ”Inte lätt för en utvandrare

Lämna ett svar