Våta vindar

Idag har vi inte haft något riktigt regn utan det har varit regn i vindarna. Lite svårt att förklara men vindarna har varit fulla med regndroppar små som riskorn. Har man bott eller bor i skåne vet man vad jag talar om, likadant är det på västkusten ibland på vintern och hösten. Så vädret har varit lite som mitt humör idag.

Efter en rätt jobbig natt där hundarna väckt mig känner jag mig lite mosig. Jag vaknade i natt av en obeskrivlig tyngd på min fot. Den vänstra som jag bröt naturligtvis. Kuma hade placerat sitt huvud rakt över foten och sov djupt. Hur jag än försökte så kunde jag inte kravla mig ur det hela. Drog mig ur tillslut och var varm som tusan. Steg upp och gick till toaletten. När jag kom tillbaka till sängen beslöt jag mig för att byta sida och lade ryggen till Turbo som alltid ligger uppe vid huvudkuddarna. Somnade till och vaknade efter någon timme av att något vasst skar in i ryggen. Turbo hade precis valt att pressa in två av sina tassar under min rygg. Efter att ha vänt mig på rygg kunde jag ta bort hennes tassar och ben som naturligtvis hittade sin väg rakt upp i ansiktet på mig. Efter minst en halvtimme hade jag hittat en fristad på ca 50 cm och då var jag så trött att jag somnade.

Metallskrotet i benet gör sig en del påmint nu när det är så att säga svalare ute. Tur att det inte skramlar i alla fall.

Tänkte först att jag skulle fota lite ute men släppte det hela efter att jag hämtat de nytvättade lakanen i tvättstugan. Vem vill se bilder på en ledsen trädgård?

Vi är ändå glada att slippa snön så klaga ska vi inte. Allt kunde vara värre som min mamma alltid sade. För mig hade minusgrader varit värre.

Hoppas jag kommer vara piggare i morgon och att vädret inbjuder lite mer till fotande.

9 svar på ”Våta vindar

 1. Kan ibland vara jobbigt med hundar i sängen, dom tar plats, stora som små. Inte konstigt att du var trött på morgonen.
  Hoppas på en god natts sömn och mer sol i morgon.

 2. Oj vad med skrot du har i benet! Piper det i säkerhetskontrollen så du måste ha nåt intyg eller så med dig?

  Hoppas du fick bättre med utrymme att sova inatt nu då.

  Ha en fin dag!

 3. Här är så grått från morgon till kväll att man kan misstänka att man har blivit färgblind. Regn och fukt, vi har inte sett solen sedan i november, aldrig har väl december varit så vädertung.
  Jag har både en mindre hund och tur så ligger han nere vid våra fötter på nätterna.
  🎄🐕🎄

  • Vi har lite bättre väder en del dagar och har sett både sol och blå himmel. Det är ju lite bättre för oss för tidigare hade vi tre stora hundar. Men oftast bara en hund i sängen. Sedan Unkas fick somna in vill våra två absolut sova hos oss.

 4. Jag är också nöjd med att snön håller sig borta. Förra vintern hade vi vad jag minns bara tre dagar med riktig snö, jag menar så där fem millimeter. Undrar om det skall fortsätta att vara milda vintrar. Katterna är också nöjda för de hittar litet bra gräs som de kan tugga i sig.

Lämna ett svar