Våren är på väg

Nu har temperaturen klättrat några grader uppåt och vi börjar få vårkänslor. Vedkorgen är förpassad till verkstaden och planer inför kommande säsong har inletts. Så idag hade vi en dag ute då JR körde snabeldraken. Turbos fällning har i stort sett avtagit så nu är allt som vanligt igen.

Riktigt mysigt trots att solen gömde sig bakom molnen för det mesta. Men man kan ana knoppar av grönt på syrenbusken. Det har varit lite väl kallt denna vinter och jag gick en runda med Turbo idag.

Flera av kumquatarnas frukter har frusit och jag plockade bort dem idag så de som har klarat sig ska få den näring de behöver. Blir nog ändå fler frukter som vi kan ha i morgonjuicen.

Tyvärr, tror jag inte bugganvillorna klarat sig så dem får vi nog byta ut, samt citronträdet ser inte för piggt ut. Men om några veckor köper vi nytt och jag planerar att köpa ett större citronträd som kanske klarar kylan bättre. Vad jag ska ha istället för bugganvillorna vet jag inte men något fint blir det. Har sett flera fina klättersaker som kanske skulle passa bra. JR är också lite besviken på bugganvillorna så han är inne på samma linje där. Bra när man har samma tycke och smak.

Oleandrarna vi köpt var ett bra köp för de verkar trivas ypperligt var än de står. Tror att detta är frökapslar då blommorna är rosa på denna buske. De verkar må bra så jag är glad för det. Min pelargon har nog dött så det är något jag ska köpa så snabbt jag hittar någon.

Jag har inte bara gått runt och flummat idag utan här har det borstats bort massor av skräp från den gröna mattan. Så jag har minsann jobbat jag också. Bra med kvast så man kan stå och vila sig med jämna mellanrum. Ingen stress här inte. Rök har svävat in med jämna mellanrum i trädgården och det är vinbönderna som eldar upp allt de klipper från rankorna. Bäst att passa på innan det blir eldningsförbud. Brandflygplan flyger över markerna flera gånger per dag.

Torsdagen är snart slut och det blir fredag och arbetsveckan är över för de som har ett arbete. Som pensionär behöver vi inte oroa oss vi kan inte bli uppsagda, permitterade eller inte få vår lön. Klart den kan minskas men ta bort den kan staten inte göra.

I morgon ska vi på läkarbesök och nog är vi lite nervösa då det är första gången här i Frankrike.

5 svar på ”Våren är på väg

  1. Ge inte upp om dina bougainvilleas för tidigt bara! Vår såg helt död ut efter första vintern och jag tyckte att den tog lång tid på sig att komma igång när våren väl kom. Men den tog sig! Vi tog tyvärr död på den när vi flyttade på den några år senare, så visst är de lite känsliga. Bertrand som hjälpt oss med trädgården hela tiden, säger att de kräver ett ordentligt skyddat läge för att bli så där stora och frodiga som man vill ha dem.

  2. Låt våren jobba ett tag till så kommer nog växterna att komma igång igen. Ni får ha lite tålamod ett tag till.
    Hoppas att läkarbesöket går bra.

Lämna ett svar