Lite strul som löste sig

JR var iväg med Mackan för att köpa brädor eller en bräda till ombyggnaden i lilla toaletten. Samtidigt var gasmannen här och bytte mätare i skåpet vid gatan. Jag pysslade med mitt i godan ro och hundarna buffade lite på gasgubben. JR kom hem lite sur då det mesta var slut på Brico och de inte väntade på leveranser inom det närmaste. Förbaskade pandemi. En skiva fick han tag i som kunde sågas i lämpliga delar. Fråga mig inte om detaljer för jag vill inte veta trots att JR propsar på att informera mig om det. Gör som du vill säger jag för jag begriper inte ett dugg av byggande. Men han envisas med att berätta om alla vinklar och små detaljer.

Nåväl gaspannan hade stannat då de stängde av gasen vid bytet av mätaren. JR sprang ut vid ett par vändor innan han kom på hur det hela fungerade. Vi har ju gas i husbilen. När det hela var löst och JR nere i blodtryck kunde vi njuta av en god sen frukost. Jag kunde duscha och JR körde en vända med snabeldraken. Kunde kanske bli bra med en promenad bland vinfälten föreslog jag.

Vi såg Pyreneerna och de snötäckta topparna idag då vädret var klart. Den högsta toppen vi ser är 2700 m hög. Tyvärr syns inte allt så väl men det är snö på bergen.

Här där vi går är det mer vårblommor som spirar. Hundarna älskar att gå här i lugnet och med många dofter.

Där borta syns kyrktornet och som tur är hör vi inte klockorna som klingar varje halvtimme.

Vi går fram till rondellen vid Super-U och sedan tar vi smågatorna fram hemåt. En liten runda som är lagom för oss såhär i början på vårat traskande. Man ska inte ta ut sig för mycket innan vi fått upp flåset igen.

Vi valde att inte prova vinet idag men kanske en annan dag. En specialitet som inte finns i Sverige och som vi uppskattar.

Det är rofyllt att gå här bland vinrankorna. Idag kunde vi se flera rökpelare då bönderna bränner alla kvistar de klipper.

Skönt att komma hem efter en promenad. Där uppe bor vi och hundarna var nöjda med att komma hem. De är glada att få gå ut men lika glada att komma hem igen.

I morgon har vi tänkt att köra en sväng för inköp. Vi befarar att det kan bli lockdown igen och då får vi hålla oss hemma. Besked kommer från regeringen vilken dag som helst. Sedan väntar vi ju på samtal från fru dracula som ska komma och ta blodprov på oss. Det kan bli vilken morgon som helst då hon ska tappa oss fastande. Så vi får hålla oss hemma ett tag sedan.

5 svar på ”Lite strul som löste sig

Lämna ett svar