Dagen D för oss

För två år sedan lämnade vi Sverige och gav oss ut på äventyr för det var det ju. Huset sålt och möblerna i en container i Malmö. Efter att ha bott i husbilen två veckor i Sibbarp med regn, frost och kyla kände vi att nu måste vi lämna detta gudsförgätna land. Vi var ju även oroliga för att det skulle komma en snösmocka som det brukar göra i februari.

Vi hade gått och tittat mot Öresundsbron varje dag och våra hundar undrade nog vad vi höll på med. Älskade Unkas var ju med oss nästan ända fram till att vi fick nycklarna till vårat nya hus. Som vi saknar denna fina hund och jag hade önskat att han hade fått uppleva trädgården. Men resan ner hit och vår vistelse innan huset fick han vara med om. Sista morgonen vi gick i Sibbarp och sedan körde vi äntligen över bron. Madame hade JR lämnat hos en vän som skulle ta hand om henne tills vi bestämt hennes öde.

Förra året satt vi och njöt av värmen som var. +15 i skuggan och hundarna mådde så bra. JR skulle precis sätta igång att bygga trädäcket på framsidan. Idag den 14:e februari på Alla hjärtans dag fick jag min första blombukett här nere.

Dagen har inte bjudit på någon speciell värme då vi endast haft +11 ute. Därför har dörren varit stängd och när det sedan kom ett lätt duggregn ville inte ens Turbo vara ute. Vi har ägnat golven vår uppmärksamhet och jag har bytt lakan i sängen som jag alltid gör varje söndag.

Vi är glada att ha hundvänliga fönster som gör att hundarna kan se ut. Turbo brukar ofta sitta här eller ligga när hon blir trött.

Men tänk ändå så fort två år går. Mycket känns fortfarande väldigt nytt även om vi mer och mer kommer in i det franska systemet. Nästa steg är att deklarera här och få våra carte vitale som gör att läkarkostnaderna blir väldigt mycket billigare.

Ny vecka i morgon och här nere börjar sportlovet för skolbarnen. De har två veckor och många resor till skidorter anordnas för dem. Liftarna är ju öppna sedan länge både i alperna och i Pyreneerna så det är bara att välja om man är skidsugen. Det är inte vi då mitt ben absolut inte är ämnat för sådana aktiviteter och JR kommer från skåne så det säger sig självt vad han anser. Nu ser det ut som att det blir varmare till veckan så staketet närmar sig med stormsteg.

  5 reaktioner på “Dagen D för oss

 1. evadramin
  februari 15, 2021 kl. 00:47

  Vilken härlig resa ni har gjort. Och så underbart ni har landat.
  Så fin bild på dig och hundarna.
  Ser fram emot att se staketet växa fram.

 2. februari 15, 2021 kl. 07:53

  förstår att skillnaden mellan oss i Sverige och er, där ni bor, är lockande. Men, alla svenskar kan ju inte flytta dit ner. Hur skulle det gå? Undrar en gammal smålänning.

  • februari 15, 2021 kl. 10:06

   Kanske tur att vi alla vill olika här i livet.

 3. februari 15, 2021 kl. 10:30

  Skidorter ska man kanske akta sig för. Om det inte är smittspridning så kan man ju alltid bryta armen där…

  Grattis till er dagen D! 🙂

 4. februari 15, 2021 kl. 12:51

  Spännande resa ni har gjort. Själv har jag aldrig varit i just Frankrike, men av de länder som finns i, Europa, är Frankrike det land jag helst av allt vill åka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: