Tisdag = shoppingdag för JR

Dagen bjöd på lite blygt halvsolsken. Varmare än igår och det tackar vi för. JR tog Mackan till Super-U för en del inköp. Vi behövde fylla på förråden om så säger. Hade inga ägg och det måste jag ha hemma. Snart dags för ny smoothie så ananas och lime behövdes absolut.

När allt var inpackat i skåp och vi fått vår sena frukost drog JR på sig jobbarbyxorna till Turbos förtjusning. Dags för en del jobb ute då. Jag hade en del stuvning i linneskåpet och det var något som hängt som en tung ryggsäck över mig länge. När vi flyttade in så lade vi in saker lite huller om buller och även det från husbilen. Jag har tänkt ett tag på att ordna upp alltihop och idag blev det gjort.

Mannen på vinfältet har snart avverkat alltihop och han jobbar på hela dagarna. Säkert börjar han långt innan vi vaknat.

Hundarna håller koll på honom och ser hur han kommer närmare vårat hus.

Det här har blivit JR:s arbetsbänk där han sågar och grejar staketet. Men det första har han staplat inne i verkstaden läs(min tvättstuga) så allt torkar innan det ska sättas upp. Vi blev så glada att han läste att man inte ska lasera impregnerat virke direkt utan vänta något år. Det tackar jag för då det ju var mitt jobb. Så nu kan JR sätta upp staketet direkt. Jag kan ägna mig åt annat så att säga.

Jag brukar ju lägga ut resterna av våra baguetter till fåglarna och vi har ett duvpar i ett av våra träd. Lite blyg var den till en början.

Tittut där kom den fram då det lockade med brödet.

Sådärja nu kan duvan komma fram och äta sig mätt. Jag har ju en förkärlek till duvor efter den duva vi räddade i vår gamla trädgård. Den följde med oss när vi var ute och gick med hundarna. Trots att de skiter mycket så gillar jag dem.

En del vårblommor har tittat fram. Har ingen aning om vad dessa är för arter men de är fina.

Vi har haft dörren öppen idag till Turbos förtjusning och nu hoppas vi på att värmen ska hålla i sig. Fast i morgon ska vi till veterinären och klippa klor. Men det har vi inte berättat för Kuma som inte är så förtjust i att lämna trädgården. Jag behöver köpa lite saker till mig själv så det blir ett stopp på Super-U innan vi äntrar trädgården igen.

3 svar på ”Tisdag = shoppingdag för JR

  1. Ägg är ett måste tycker jag också.
    Så bra att du slapp att lasera brädorna.
    Mysigt med duvorna och vårblommorna.

Lämna ett svar