Utfärd idag

Tyvärr fick vi läsa att det är stängt hos mairen till den 25/2 då det blivit några falla av covid-19 hos personal och andra anställda. JR var inte förvånad då han i söndags såg ett bröllopsfölje som stod uppställda utanför mairen. Ingen hade munskydd och distans ska vi inte ens tala om. Sedan tågade alla in i byggnaden och ja, där kom smittan. Urbota dumt i en by som varit förskonad så länge.

Vi hade annat att göra idag och äntrade Mackan för en utfärd.

Inget fel på vädret idag men lite klagomål hade jag på att fönstren inte var putsade. Nåväl vad spelar et för roll kan ju bli intressanta bilder idag då.

Vi vinkade hejdå till en av våra vingårdar som vi har på gångavstånd. Endera dagen ska vi göra ett besök där har vi bestämt. Vi har två vingårdar på gångavstånd och efter två år här som bofasta borde vi nog göra ett besök på dem.

Mandelträden blommar för fullt. Så vackert tycker jag. Vår gamle granne fick en stor mimosakvist av en släkting (tror vi) och vad vacker den var. Kanske ska satsa på en mimosabuske så småningom?

Så kom vi till rondellen till köpcentrumet och lika frustande körde vi genom den. Först blev det Castorama och det för att JR behövde köpa skruvar i en dimension som inte finns på vår Brico. Jag hade denna gång varit förutseende och tagit med en tidning som jag kunde läsa. Fyra artiklar senare kom JR med diverse påsar. Då var jag hungrig och laddade upp våra smörgåsar som jag gjort förra kvällen. Vi tyckte att de smakade väldigt gott och glada i hågen körde vi upp till BUT. En möbelfirma där vi skulle hitta nya kuddar till soffan och skärmar till lampan i biblioteket. Nej, fick inget napp på något av det där.

Nu var det dags för det viktigaste idag – kloklippning hos veterinären.

Först ut var Turbo som trippade lätt när JR kom ut med henne.

Gladast var nog Kuma som även lade ett visitkort innan han kom in i Mackan. Efter det körde vi hem och jag hade en del inköp på Super-U.

Skönt att komma hem tyckte vi nog alla efter dagen utflykt.

  7 reaktioner på “Utfärd idag

 1. februari 18, 2021 kl. 06:18

  Längtar efter våren med men här har vi efter den kalla perioderna nu fått en hel del snö, mycket till och med för att vara Göteborg .. men den blir nog inte långvarig då plusgrader skall komma nu. Denna vecka är det sportlov för Göteborg vilket är väldigt kul för barnen då det denna gång finns snö.. men sen fasiken får det räcka

  • februari 18, 2021 kl. 10:49

   Roligt att barnen fick snö på sitt sportlov.

 2. februari 18, 2021 kl. 09:37

  Tråkigt med smittan, men Mimosa! Jaaaa!! 🙂

 3. februari 18, 2021 kl. 10:01

  Du skulle se hur det är i Stockholm, där nu smittspridningen ökat med tjugofyra procent!

 4. februari 18, 2021 kl. 10:43

  Vilken lyx att ha två vingårdar inom gångavstånd! Konstigt att ni inte har varit där ännu. Ja att det inte har blivit av under det senaste året har kanske sin förklaring…
  Trevligt med en liten utfärd!

  Ha en fin torsdag!

 5. evadramin
  februari 18, 2021 kl. 11:30

  Ibland hittar man inte något som man gillar. Blommande mandelträd är mycket vackra.
  Roligt att få hänga med på utflykten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: