Inget golvmoppande idag

Dessa bruna moln svepte över oss idag med men inget regn endast en droppe då och då. JR träffade på C vid torget då han köpte bröd och han hade åtskilligt att säga om detta väder. Ingen gillar att det ska vara såhär.

Det finns vissa av oss som inte alls tycker att man ska göra stora ansträngningar på söndagar, eller ens andra dagar. Men vi hade planer idag och JR var sugen på att sätta igång med projektet.

Jag fick vara lite handräckning på de första brädorna. Detta fönster ska snart stängas mot oss och vi har den integritet vi vill ha. Grannar i all ära men när de blir alltför påflugna så måste man visa att vi inte gillar att få bollar i vår trädgård stup i kvarten eller näsor som tittar genom basten.

Nu är hela vinfältet färdigklippt och snyggt. Plötsligt kom mannen och frun från bombhuset och traskade i fältet. Turbo blev som tokig och vi tror inte att de skulle gå där alls. Det är tillåtet att gå runt fälten men inte i dem vilket hunden gjorde. Vi var glada när de äntligen försvann.

När vi sedan var ute för jag ville vara det så kom en kille förbi med två rottweiler. De gjorde utfall mot Turbo som stod vid grinden och hon hade säkert gett dem en kamp om de förskt något. Fan ta någon som hotar hennes trädgård. Idioten som höll i hundarna fattade inte att dra iväg med hundarna utan en av dem krafsade på vår Mackan. Då tände jag till och ropade några väl valda ord. JR fyllde i med flera ord.

Det var inte första gången idag som jag hojtade för Grönsakstanten hade besök av sin vad vi tror syster med hennes pojkar. De har köpt en hund som är helt bedårande. Men den äldste av pojkarna verkar inte ha alla läsk i backen. Han brukar få vara ute på gården med hunden och idag såg jag honom slå på hunden med handen över ryggen. Jag öppnade köksfönstret och ryade till. Kan inte se någon slå en hund som bara kryper ihop av rädsla. Jag blir skogstokig. Jag gråter inombords då vi alltid tagit hand om omplaceringar som inte fått ett bra liv.

JR har gjort klart första sektionen av staketet. Ingen insyn längre. Jippiii!!! Nu kan jag skaka täcken utan att de kommer ut och bla bla. Så kallar vi katalonskan då den är helt obegriplig. Vi kan sitta på trädäcket utan att någon glor på oss. Nu hoppas jag på att hitta den klängväxt jag drömmer om till pergolan.

I morgon ska vi ta hand om golven. Jag lovar.

  19 reaktioner på “Inget golvmoppande idag

 1. februari 22, 2021 kl. 11:03

  Vad bra det blir med staketet! 🙂
  Här i Spanien är det många som inte är snälla med sina djur. Ibland undrar man varför dom har skaffat dom överhuvudtaget? Men den allra största delen av befolkningen är rädda och sina pälsbollar och behandlar dom bra. Tack och lov!

 2. evadramin
  februari 22, 2021 kl. 11:36

  Det blir ett rejält staket och snyggt också.
  Värst vad du hade att hålla reda på. Man måste ju säga till när något är fel och i synnerhet när någon är elak mot djur.

 3. februari 22, 2021 kl. 12:17

  Åå fy jag tål inte heller att se folk pina djur, då vrålar jag. När vi hade förra hunden såg jag på långt håll hur en skitstövel lyfte sin hund i kopplet och skrek åt hunden, han hade en kvinna med sig. Jag vrålade av ilska, när han hörde mig glodde han, han såg ut som en knarkare och ett tag trodde jag han skulle komma och slå mig på käften. Jag kan inte se sånt, mår inte bra av ondska.

  • februari 22, 2021 kl. 12:38

   Inte jag heller, vrålar direkt om jag ser sådant.

   • februari 22, 2021 kl. 12:54

    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 4. februari 22, 2021 kl. 14:53

  Ja, det där med de som inte kan klara av att hålla tag i sina hundar på rätt sätt, det kan man bli riktigt förgrymmad över.

 5. februari 23, 2021 kl. 13:54

  Staketet blir riktigt snyggt och oavsett hur mycket eller lite kontakt man vill ha med sina grannar, så är det nya bra mycket snyggare än den risiga befintliga, som heller inte ger något skydd för vare sig det ena eller andra.

  • februari 23, 2021 kl. 14:05

   Vi har ju fnulat fram och tillbaka på vilket staket vi skulle ha. Stråstaketet var bara ett provisoriskt.

   • februari 23, 2021 kl. 14:11

    Vi har haft sådana strålängder på vår pergola men nu ser de hemska ut – grånade och uttunnade. När vi slut kan ta oss ner, skall det bytas ut mot något fräschare!

   • februari 23, 2021 kl. 14:23

    Det är ju så fint när de är helt nya men efter två år ser de risigt ut.

   • februari 23, 2021 kl. 14:24

    Exakt!

   • februari 23, 2021 kl. 14:28

    Vi ska ju ha en ovanjordpool där vilket grannen sagt ok till, nu ska vi bara fylla i pappret hos mairen eller pappren som Madame C sade. Vårat kommunhus är stängt denna vecka så vi får vänta tills det öppnar igen.

   • februari 23, 2021 kl. 14:29

    Blir härligt med pool!

   • februari 23, 2021 kl. 14:30

    Längtar men denna coronan sätter käppar i hjulet just nu.

   • februari 23, 2021 kl. 15:09

    Vi skulle ha renoverat vår förra året – får se om det kan bli av i år…

   • februari 23, 2021 kl. 15:27

    Man kan aldrig veta när verkar det som.

   • februari 23, 2021 kl. 15:27

    Nej, så tjatigt!

   • februari 23, 2021 kl. 16:09

    Alla dessa mutationer gör att jag blir snurrig.

   • februari 23, 2021 kl. 16:30

    Verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: