Näe inget väder för oss idag

Hela himlen var brun idag när vi drog upp jalusierna. Sedär Saharas sand svepte in och det var ju väntat men ändå så trist. JR tog Mackan till Super-U för bagaren på torget har stängt denna vecka. Sportlovet börjar här för barnen så det är nog därför. Två veckor har barnen ledigt här och det anordnas skidresor för dem. Har de inte skidor eller pjäxor så får de låna dem via skolan. Lika bra att de får åka bort då detta väder inte är till någon glädje för dem.

Kanske begripligt varför man inte bygger vita hus här. Men denna fönsterbräda kan vi göra rent. JR tömde brevlådan när han kom hem och ett oadresserat kuvert låg i posten bland alla reklamblad. När vi först läste lappen som vi förstod var från Fimpan blev vi som två frågetecken. Hon hade troligtvis gjort en googleöversättning och eftersom vi är två intelligenta människor förstod vi att hon försökt skriva svenska. Vi förstod att en skruv som JR satt i hennes hus inte var till belåtenhet. Så JR gick över och bad henne peka ut skruven. Klart vi tar bort den. Allt för grannsämjan. Att vi sedan kom på en ännu bättre lösning än den skruven gav gjorde oss uppåt.

Vi tror oss veta att det nog är askan som protesterat och att huset egentligen tillhör henne, men för tusan nu kunde JR diskutera resten av staketet och det var inga protester där. Allt gott till slut.

Idag körde vi en golvrengöring som inte blev av igår. Kunde ju ändå inte vara ute mer än att planera nya fastsättningen av staketet utan skruven. Jag körde lakan i tvättmaskinen och det fungerar suveränt med avfuktaren som vi har i dressingroom. I morgon ska vi på läkarbesök nr 2 och JR har gjort fina mappar med våra prover och annat. Bokade tid då vi var ute på inköp i onsdags. Livet flyter på kan man säga nu.

  8 reaktioner på “Näe inget väder för oss idag

 1. februari 23, 2021 kl. 10:23

  Här blev vi glada när den väntade sandsmockan uteblev. För den här gången i alla fall, det lär komma nya.

  Ha en fin dag!

 2. evadramin
  februari 23, 2021 kl. 11:37

  Trist med sandvindar.
  Så bra att skruvproblemet löste sig så enkelt.

  • februari 23, 2021 kl. 12:42

   Vi fick ett skratt också åt googlesvenskan. Klart vi inte ska sätta i en skruv i fimpans mor 😆

 3. februari 23, 2021 kl. 14:00

  Skönt att ni verkar överens om fortsättningen på staketet. De kan ju annars välja att sätta käppar i hjulet för era staketplaner om ni inte har kommit överens i förväg. En av våra få grannar ville sätta upp en mur mellan oss och dem men det hade inneburit att vi hade varit tvungna att ta ner skönt skuggande träd, så vi sa nej. I all vänskaplighet och med siktet inställt att hitta en lösning som passar oss båda. Funkade bra.

  • februari 23, 2021 kl. 14:08

   Bästa sättet är ju att försöka komma överens. Vi vill ju absolut inte skruva i Fimpans mor som det stod på lappen 😆

   • februari 23, 2021 kl. 14:09

    Näe, skruva i nåns mamma vill man ju inte🤓

   • februari 23, 2021 kl. 14:10

    Google är väl underbar. 😅

   • februari 23, 2021 kl. 14:11

    Bjuder på många skratt😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: