Smak av sommaren idag

Sol och värme +19 i skuggan gjorde det svårt att avsluta dagen måste jag säga. Solen försvinner inte förrens efter 18.00 någon gång och värmer in i det sista.

Vi har frostade rutor i dörren som gör att vi snabbt kan se vilket väder vi har när vi vaknar. Idag var hallen väldigt ljus och då blir man alltid på gott humör. När vi sedan sovit som gudar gjorde morgonen att vi gärna steg upp. JR körde till Super-U för en del tunga inköp som vatten mm. Visst går det att dricka vatten från kranen men kräsen som jag är så gillar jag inte klorsmaken så vidare värst. Kanske löjligt men smaken är som baken delad.

Det smyger upp blommor lite här och var. Rätt mysigt tycker jag och har inte en tanker på att ta bort dem. Denna har poppat upp vid mullbärsträdet och jag följer utvecklingen av den. Nu blev fokus lite mer på ogräset men det är ju fint det också, bara det inte växer på dumma ställen.

JR startade etapp tre av staketet och jag gick loss på ananasen han köpt idag till smoothien. Bra med nyttigheter på morgonen sade vår läkare.

Gav Rolle och Rutan en dusch av diskmedel idag och jag tycker faktiskt att de sträckte på sig lite. Lite stolta över att vara av med allt damm från vintern kanske. Eller så kan det vara solen som gjorde dem glada?

Inspirerad av solen och värmen gjorde jag rent i vår frukosthörna. Sablar vad sand/damm det var på stolar och bord. Men nu är det rent och vi kan sitta med våra frukostkoppar där om förmiddagarna innan solen blir för varm.

Vi har haft en riktigt härlig dag ute och hoppas ni haft detsamma var ni än befinner er.

6 svar på ”Smak av sommaren idag

 1. Dricker oftast kranvatten med några droppar citron då försvinner klorsmaken, fast vårt vatten smakar inte så mycket där jag bor, men de flesta jag känner köper dunkar …

  Längtar efter riktiga våren nu. var och varannan dag tror jag den kommit, men snabbt inser jag att så inte är fallet, hahaha 😀

 2. I södra Europa är det köpt vatten på dunk som gäller för det mesta. Smakar bäst.
  Fin och mysig frukosthörna.
  Härligt med en utedag i solen.

 3. Vi kör också med köpevatten. Många här sätter in vattenfilter men i mitt tycke ska ett gott vatten vara iskallt och inte smaka någonting alls, så vi fortsätter att köpa dricksvattnet. Till te och matlagning tar vi kranvatten, men Nespressobryggaren skulle kalka igen tämligen omgående ifall vi inte använde ”finvatten” i den 🙂

  Ha en skön lördag!

 4. Hej. Skrev kommentar på annan plats. Men ville bara säga att namnet på er buske är Glansmispel, Potinia Fraseri eller Red Robin som den heter i vardagslag. Extremt vanlig som häckväxt i södra Frankrike. Vi hade den i vår trädgård – den blir upp till 3 m och måste klippas regelbundet men blir underbart vackert röd i mängd. Fungerar också som solitär men måste klippas då också för att bli tät, oftast görs det i rundad form. Om ni vill ha en vacker och insynsskyddande häck mot er gata rekommenderar jag varmt denna. Om vårt live i Provence under mer än 10 år går att läsa i bloggen Livet i en sydfransk by, http://www.sydfranskby.blogspot.com Hälsningar/Monica

Lämna ett svar