Stabilt väder

Vi börjar få riktigt härligt sommarväder ute nu och solen värmer gott. Så säger vi nu och vad vi säger längre fram i sommar ska jag inte nämna. Men vi lever i nuet och jag allrahelst då min allergi gör mig så förbaskat trött. Jag har i allafall tvättat lite kläder idag och för första gången fick de torka ute i solen. Pollen då? Ja, får jag pollen i trosorna så får det väl vara så för tröjorna med längre ärm tänker jag inte använda på ett bra tag. Bytte snickarbyxorna till mina tunnare byxor och en t-shirt till det. Det kändes lite som att kasta vintern över axeln.

JR satte upp parasollet idag då solen verkligen är het. Turbo fann sin skugga längst bort och nu är det färdiglöpt för denna gång. Vi pustar ut och äntligen kan vi leva normalt igen. Jag hade en till uppgift idag och det var att vattna växterna på framsidan. Jag är mästan lite som en kycklingmamma när jag ser hur nya små blad kommer på både blåregnen och bigognian. Blad blir bara så fint och jag ser framtiden an med tillförsikt.

Skratta inte nu men jag var inne på internet och läste snorbibeln. Jodå, jag är väldigt intresserad av det som just nu kommer ut ur näsan. Kunde konstatera att det är allergisnor som florerar i min näsa. Det gäller att vara lite om sig och kring sig. För övrigt var det skönt att sitta ute i skuggan idag. Tänk, att man kan säga så nu!!! Vi blir aldrig helt vita i skinnet nuförtiden utan jag är till och med brun på fötterna året runt. Så här gäller det att hålla sig i skuggan när solen är framme.

JR var ju till Mairen med Monsieur C för att utverka ett tillstånd för vår pool. Nu visade sig att de ändrat på reglerna så man behöver inte något tillstånd längre. Det är när man ska ha en nergrävd pool som det blir krångligare och det blir extra kostnader. De tar ut skatt på den poolen och det är nytt från i år så där blir det lite dyrt för dem som har en nedgrävd pool. Så det vill vi slippa och något poolhus blir det inte heller då det innebär skatt där också. Alla byggnader större än 5 kvadrat kommer det att tas ut en sk utvecklingsskatt. Så för oss blir det en ovanjordpool. Då slipper vi även att ha larm som det nu blivit lag på. Det ska vara lätt att leva eller hur?

JR har startat upp med sista delen av staketet och sedan låter vi det vara ett tag då vi inte vet om vi vill fortsätta eller göra något annat på delen till Elis trädgård. Idag hade vi ett litet snack med Sydfranskan som skulle posta ett vykort. Hon är väldigt bra att prata med då hon riktigt anstränger sig och pratar bra franska. Så roligt men Kuma är mindre road av uppmärksamheten.

7 svar på ”Stabilt väder

  1. Larm har det varit lag på så länge vi haft vårt hus, såvida du inte har godkänt, låsbart täcke och/eller inhägnad. Vad gäller beskattningen har vi ännu inte sett någon sådan förändring men vi får se. Såväl den nergrävda poolen som poolhuset finns ju med i fastighetsbeskrivningen.

  2. Så härligt att se att ert glada röda parasoll nu pryder sin plats i trädgården igen.
    Visst kan man bli lite pjoskig med sina växter ibland. Så stor förtjusningen när man ser att det växer. Jag har haft trädgård och växthus för herrans många år sedan men minns förtjusningen över framstegen som växterna gjorde. Det var faktiskt rätt så roligt då.
    Så gläd dig åt dom små bladen och senare alla blomknoppar.

  3. Låter verkligen som en utmärkt idé att välja en pool som inte är nedgrävd. Ert parasoll är verkligen jättefint!

    Ha en skön fredag 🙂

Lämna ett svar